2023.12.13.

Ne csak a vizet, az eget is figyeld! – Besenyei Péter repül a X. Adventer & fishing IBCC megnyitó napján

Friss és különleges hír, hogy az áprilisi International Balaton Carp Cup megnyitó rendezvényén Besenyei Péter műrepülő pilóta tart majd légi bemutatót, aki nem mellesleg aktív, és igen eredményes horgász is.

Besenyei Péter tizenöt éves kora óta repül, huszonkét éve hivatásos pilóta. Különböző repülőgép-típusokon eddig 7000 órát töltött a levegőben. Húszéves korában indult első versenyén egy vitorlázógéppel, ahol második lett. Első nemzetközi motoros műrepülő versenyén – 1982-ben az Osztrák Nemzeti Bajnokságon – minden versenyszámot megnyert. Ettől kezdve minden világ- és kontinens-bajnokság tekintetében a legeredményesebb magyar pilóta.

A műrepülő bajnok egyik kedvenc szabadidős sportja a horgászat. Több mint 60 éve pecázik, jól ismeri a hazai és nemzetközi vizeket egyaránt. Fogott már kapitális harcsát, de még 100 kiló fölötti cápát is, egy alkalommal pedig a Ráckevei-Soroksári Dunából fogott 28 kilós pontyával éves országos rekorder lett.

A fentiek fényében  dupla öröm a X. Adventer & fishing IBBC szervezőinek és résztvevőinek, hogy számíthatunk a közkedvelt pilótára.

A következő IBCC – re 2024 tavaszáig kell még várnunk, hiszen a verseny rajtja 2024. április 21-én lesz.