2024.04.23.

IBCC 2024 – 3. nap percről percre

2024.04.23 18:00

A délutáni órákban is számtalan izgalmas dolog történt, mindhárom medencében fogtak a csapatok több 15 és 20 kilogramm közötti – feletti pontyot, így a verseny alakulását ma is megcsavarta pár csapat. Igaz, még nagyon az elején vagyunk, de amennyiben így telnek a napok, szinte biztos, hogy egy igazán nagyhalas versenynek nézünk elébe. 

Jelenleg a Balaton nyugati, középső és keleti medencéjében is vízre tudnak szállni a csapatok – de az elsőfokú viharjelzés bármikor megváltozhat és felkerülhet a másodfok.

A csapatoknak fontos taktikai és stratégiai kérdéseket és lépéseket kell megbeszélniük, hiszen másodfokban nem mehetnek vízre, így felkészülten kell az estének neki vágniuk.

Percről-percre rovatunk holnap reggel folytatódik, addig is a közösségi oldalinkon érdemes követni minket, hiszen számtalan képet és videót teszünk közzé!

 
2024.04.23 12:30
 
Délben kaptuk a déli parti stábjainktól az információt és képeket, miszerint a Senzor Planet szektorban két darab 20 feletti pontyot is mérlegelték a marshalok.
 
 

Az időjárás továbbra is viszontagságos, hiszen a nyugati és középső medencében tombolnak a hullámok és másodfokú viharjelzés van érvényben!

 

2024.04.23 9:00

A kora hajnali órákban a Balaton teljes területén másodfokú viharjelzésre lettek figyelmesek a csapatok, így ennek értelmében csónakjaikkal parton kellett maradniuk. Az esti frissítések során bevitt végszerelékekre nem tudtak rámenni és előreláthatólag a délelőtti órákban a keleti medencén kívül, a másik két medencében nem tudnak továbbra sem csónakból fárasztani. Mindkét parton fogtak újfent gyönyörű pontyokat, melyek közül több volt 20 kilogramm felett.

Az OMSZ hivatalos előrejelzései alapján a 11 óra környékén mindhárom medencében elsőfokú viharjelzés várható, így betudják vinni újra a végszerelékeiket.