2024.04.27.

Csehek nyerték az Adventer & fishing X. International Carp Cup-ot!

Csehek nyerték az Adventer & fishing X. International Carp Cup-ot! A világ legnagyobb pontyfogó versenyén a Sajkodi-öbölhöz közel horgászott a győztes csapat. A verseny legnagyobb, egyben új balatoni rekordot jelentő halát Siófokon egy magyar együttes fogta.

25 országból, 300 csapat nevezett a jubileumi IBCC-re. A verseny majd egy héten át tartott és több mint 15 tonna 10 kilogrammnál nagyobb pontyot fogtak a versenyzők, 13.64 kilogrammos átlag súllyal. Rendkívül változatos időjárás, viharos szél és erős lehűlés tette próbára a horgászokat akik csodálatos halakat fogtak. A legnagyobbat Siófokon az Akvariusz csapat, amely mint kiderült a hiteles mérlegelést követően a Balatonból valaha kifogott legnagyobb ponty. Érdekesség, hogy ezt a halat a verseny történetében harmadszor fogták meg,  2019-ben 24 kg, 2022-ben 32 kg, most pedig 35,6 kilogrammos súllyal. 

A győztes cseh Carpsonbaits 2 csapat 31 értékelhető fogással 427 kg-os összfogással lett első a Tihany melletti  Sajkodi MOHOSZ tanyán horgászva. Második helyen a szintén cseh Nikl & Carp´R´us 2 végzett, 386 kilóval, a harmadik pedig egy magyar csapat, a Carpsoul lett összesen 263 kilogrammos fogással. Az eseményt a televízióban és az interneten óriási érdeklődés követte, esténként több több százezren követték élőben az eseményeket a helyszínről sugárzott élő televíziós műsoron keresztül.