2023.04.23.

IBCC 2023 – 2. nap Percről-percre

Kövesd velünk percről-percre az Adventer & fishing IX. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, majd április 22-tól, a verseny ideje alatt minden nap 20 órától ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból a The Fishing and Hunting csatornán!

Versenyünk második napjának a reggele sajnos egy sárga lapos figyelmeztetéssel indul. A 44-es pegen horgászó HAL-VILAG GYOR elhagyta a szektorát. Kérünk minden csapatot, hogy figyeljék bójáikat, vagy segítségül használják a gps-t, a pontos tájékozódás végett. Az éjszaka nagyon pörgősen telt, hamarosan jelentkezünk jó pár 20kg feletti fogással!

Egyelőre meg sem merjük tippelni, hogy a verseny végén mekkora összfogás fog születni. Éjszaka és a reggeli órákban izzottak a marshal telefonok, nagyon sok fogásról kaptunk hírt. Bőven 3 tonna fölött vagyunk. Jelenleg a legnagyobb halunk egy 28.25kg-os töves, amit a Balatonszentgyörgy – Erdő álláson a Munch Baits Polska fogott. 42db 15kg feletti fogással büszkélkedhet a mezőny, kevesebb mint 24 óra elteltével a versenykezdést illetően.

Sajnos ismét egy sárga lapos figyelmeztetés. A 10-es pegen horgászó Pamburo carp baits csapat jócskán elhagyta a szektorát. Az ilyen és hasonló eseteket természetesen kivizsgáljuk, a büntetés kiszabása előtt, hiszen lehet olyan tényező, probléma, ami enyhíthet a büntetés mértéken, de sajnos itt nem találtunk ilyet. 12 órára a fent említett csapat is horgászat megvonásban részesül.

Majdnem 30!  A mai napon két darab 30-kghoz közeli fogás született már! A 77-es helyen horgászó Team RENMAR egy hibátlan, 29.28kg-os balatoni tövest szákolhatott. Jelenleg náluk van a verseny eddigi legnagyobb hala. Ne feledkezzünk meg a mezőnyről, hamarosan elérjük az 5 tonnás összfogást. Gratulálunk a csapatoknak, csak így tovább!