2023.04.23.

IBCC 2023 – 1. nap Percről-percre

Kövesd velünk percről-percre az Adventer & fishing IX. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, majd április 22-tól, a verseny ideje alatt minden nap 20 órától ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból a The Fishing and Hunting csatornán!

Zökkenőmentesen zajlott az Adventer & fishing IX. IBCC megnyitója, hiszen minden regisztrált csapat időben és egyúttal jó kedvvel érkezett Siófokra. A Balatont idén is körbe ülik a versenyzők, de az elmúlt évek alapján nehéz megmondani, hogy melyik szektorban fog megszületni a nyertes, hiszen ez a csodálatos tó évről évre új arcát mutatja. Ennek köszönhetően fel van adva a lecke a csapatok számára, viszont ami pozitívum, hogy a magyar tenger halállománya évről évre intenzíven gyarapszik, így bőséges fogásra számíthatunk.

Hamarosan, egészen pontosan délben, 12:00-kor elstartol az Adventer & fishing IX. IBCC! A csapatoknak reggel 07:00-tól volt idejük elfoglalni az általuk sorsolt állásokat, majd megkezdeni a pakolást, a felszerelések összekészítését. Természetesen idén is a vízre szállás előtt a marshalok ellenőrizték a csónakokhoz tartozó kötelező felszereléseket a boatcheck keretén belül. Idén is használnak a szervezők GPS jeladókat, amiket a marshalok rögzítenek a csapatok által használt csónakokon.

Sajnos a verseny kezdete után pár perccel megszületett az első büntetés. A Zamárdi – Szabadstrandon horgászó Senzor Planet Hungary mindhárom tagja vízre szállt csónakjaikkal, ezáltal nem maradt egy versenyző sem a parton. Kérünk minden csapatot, hogy figyelmesen olvassák el a szabályzatot, vagy ha kérdésük van keressék a marshalokat. 4 órás büntetést kapott a csapat!

És igen! Megvannak az első fogások!  A Fonyódi pályán horgászó, Fanatic Carp Anglers már 3db mérlegelhető fogással büszkélkedhet a verseny kezdete után 1 órával. Szinte biztosan kijelenthető, hogy a mostani versenyünk is halakban gazdag lesz!

Alig telt el 3 óra a versenyből és már 6 csapat büszkélkedhet mérlegelhető hallal. Egyelőre a nyugati medence előnyben van, viszont a keleti medencéből is került már ki 5kg feletti ponty. Jelenleg az élen a SZESZ x Pelsoholic áll, 4db mérlegelhető hallal. Folyamatosan frissülő eredménytáblánk az alábbi linken érhető el: https://contest.fishinda.com/2023/team-total

 

Szemfüles fotósaink a Balaton partját járva egy igazán különleges pillanatot kaptak lencsevégre. Ívó keszeg, illetve kárász rajok mutatták meg magukat egészen a part közelében mely szívmelengettető látvány.

Több 10kg feletti pontyot is mérlegeltek már a csapatok, kijelenthetjük, hogy igazán belehúzott a mezőny a verseny elején. Jelenleg a legnagyobb hal egyelőre a Balatonszemes – Szabad strand-on horgászó Mivardi SK 1 csapatnál van, egy hibátlan 16.57kg-os tőponty személyében.

18.75kg. Újabb nagytestű ponty került matracra a Adventer & fishing IX. IBCC-n! A szerencsés csapat aki, szákolhatta ezt a szép tükröst nem más, mint a Bait Bait Kaiser CT, Balatonederics – Strandfürdőről.