2022.04.27.

IBCC 2022 – 4. nap Percről-percre

Kövesd velünk percről-percre a VII. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, majd április 23-tól, a verseny ideje alatt minden nap 20 órától ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból a The Fishing and Hunting csatornán!

Az IBCC negyedik reggelére átléptük a 10 tonnás összfogást. Az éjszakai vihar úgy néz ki nagyon jótékony hatással volt a pontyok étvágyára. Jelenleg az egész Balaton területén elsőfokú viharjelzés van érvényben, ezért a csapatok 500 méterig használhatják a csónakjaikat. A fő versenyünket továbbra is a KerioBaits 342kg-mal, mögöttük második helyen a Trakker Team 281kg-mal.

ÉS IGEN! 30+ Tele van meglepetésekkel a VIII IBCC! Egy eddig nem legközkedveltebb helyről, a Club Tihanynál horgászó Carpteam Gesa Tirol egy hibátlan, gyönyörű 30.25kg-os tőpontyot szákolhatott a közeli etetésükről, kb. 140 méterről. Ezzel a hallal egyébként átvették a vezetést a TOP5 versenyünkben. Gratulálunk!

Igazán szeszélyes az időjárás most a Balaton körül, egyszer süt a nap, egyszer pedig esik az eső, viszont ez a változékony időjárás jó hatással van a Balatoni pontyokra. Közel járunk a 12 tonnás összfogáshoz és eddig összesen 1330db mérlegelhető halat fogott a mezőny.
1 KerioBaits 367.48kg
2 Carp Servis Václavík 308.31kg
3 Trakker Team 303.78kg

Jelenleg az egész Balaton területén elsőfokú riasztás van, lassú, áztató eső nehezíti a horgászok dolgát. Holnapra viszont vissza várjuk a napsütéses, igazán meleg, tavaszias időt. A mezőny bő háromnegyede, 208 csapat rendelkezik már mérlegelhető hallal. A dobogó nagyon szoros, fej-fej mellett haladnak a csapatok és sokszor 1 hal különbség található köztük.

Ismét egy sárga lap. Sajnos a 113-as pegen horgászó SPIRIT FISHING TEAM jócskán elhagyta a szektorát, ezért 12 órás büntetésben részesültek.

Új balatoni és IBCC pontyrekord született! A mai nap a meglepetéseké, a második 30kg feletti tőponty került a partra! A 212-es pegen (Siófok – Aranypart ) horgászó VMFISHING egy hibátlan 32,375kg-os tőpontyot szákolhatott mellyel átvették a vezetést a legnagyobb kifogott tőponty díjazásunkban.