VII. EPBC Maconka – A 115 órás küzdelem végeredménye

Hihetetlen eredmények jellemezték a VII. EPBC – XXII. Fishing & Hunting Maconka Nemzetközi bojlis kupát, azaz azt a 115 órás versenyt, melyen végül több, hosszú évek óta fennálló világrekord is megdőlt. A Közép-Európa legerősebb mezőnyét felvonultató megmérettetés a vasárnapi naptól kezdődően egészen ma 12:00-óráig zajlott, igazán változékony időjárási körülmények közepette.

Az eddigi kupákkal ellentétben a gáti szakasz mélyvízi pályái most nem muzsikáltak úgy a nagytestű halak tekintetében, ahogyan mindenki várta, de ennek ellenére voltak csapatok, akik valamelyest megfejtették azt, hogy ebben az időszakban mi lehet az, amivel kapásra lehet bírni a pontyokat. Kiugró teljesítményre volt képes az A szektorban a The One Team Románia csapata, ami természetesen a szektorgyőzelmet jelentette (555,54 kg),  de emellett a legnagyobb koi is az ő nevükhöz fűződik.

koi

Nagy küzdelemben a “B” szektorból a The One Team I. csapata szépen tornázta fel magát az 5.helyre, így az I. szigeten nekik sikerült a legtöbb halat mérlegelniük. Mellettük a Top Secret Team némileg lemaradva szintén szépet horgászott,  sőt nekik sikerült megcsípniük a verseny legnagyobb halát is, egy 19,1 kg-os nyurgaponty személyében, ami ebből a halfajból egyben új csúcs is Maconkán! A “C” szektor két dobogóst is adott: a Total Baits Maconka Team a sekélyvízi pályán, nagy küzdelem révén végül a bronzérmet szerezte meg. Két horgászhellyel mellettük az Extra Carp Temerin csapata elsőként képviseltette magát az Európa Kupákon, de kimagasló eredménnyel a II.helyen végeztek, így biztos, hogy hallani fogunk még felőlük különböző pontyfogó versenyek kapcsán.

temerin

Túlzás nélkül állítható, hogy komoly eredmények születtek, de az is biztos, hogy Tata Nitu és csapata volt a “csúcs” a hét folyamán. Már az első percektől kezdődően hihetetlen tempóban fogta a halakat a B10-es horgászhelyen, így többen előrevetítették azt, hogy nagy dolog készül. Végül 1491,64kg-os fogással(mely egyben új világcsúcs) ők állhattak fel a a dobogó legfelső fokára. Nem mehetünk el szó nélkül a darabszám mellett sem, ugyanis ez a súly 710 darab halból tevődött össze, ami szintén új világcsúcs! Mi is csak gratulálni tudunk az emberfeletti teljesítményhez!

cop

Összességében 11014,77 kg-os összfogással zárult a küzdelem, ami 3660 darab pontyból és amurból tevődött össze. Ehhez a csapatoknak minden tudásukra, kitartásukra szükségük volt, ugyanis sokszor olyan időjárási körülmények adódtak, melyek drasztikus taktikai váltásra ösztönözték a mezőnyt.

veger

Emlékezetes 115 órán van túl mindenki, ami talán sokaknak örökké emlékezetes marad. Minden résztvevőknek gratulálunk, a Fishing & Hunting stábja nevében pedig köszönjük az egész heti figyelmet! Találkozzunk jövőre, ugyanitt!

Részletes eredmények: MEGNYITÁS (xlxs)