VII. EPBC MACONKA – 62.óra – Megvan a világrekord! Tata Nitu 1000 kg fölött!

Éjfélkor megdőlt a korábbi rekord! Tata Nitu csapat megfogta a 362., majd a 363. halát is. Ezzel nemcsak beállította, hanem meg is döntötte a korábbi rekordot. A “híres” ponty nem sokkal volt nagyobb, mint az az átlag amit méret amit eddig fogtak (2,09 kg az átlaguk) de annál jobban örültek neki, hiszen egy újabb rekord beállítását jelentette számukra! A 62. órában közreadott eredmények szerint reggelre már 800 kg fölött jártak. Az az őrült tempó amivel elkezdték a versenyt lassult, de egyre nagyobb energiákat fektetnek a nagyhalas pecába is. Már 4 amurt is fogtak, köztük egy 6 kg-os torpedót is. Délután újabb fontos állomáshoz érkezett számára a verseny, 13:45 perckor átlépte az 1000 kg-os fogást!!!

A verseny meglepetéscsapata az Extra Carp Temerin, Balogh Tibor vezette együttes továbbra is a második helyen áll. Tegnap esti 410 kg-os eredményüket ma reggelre tovább növelték, reggel már 490 kg-nál álltak . A vajdasági csapat korábban sohasem indult EPBC-n, de más maconkai versenyen már igen. Ez tehát az első bemutatkozásuk a profik között – történjen bármi is a versen további szakaszában – ez már így is nagyszerű teljesítmény! A képzeletbeli dobogó harmadik fokán jelenleg a Total Baits Maconka áll 362 kg-mal.

A gáton továbbra is nehéz dolga van a csapatoknak. Csak csipegetik ott a halakat. Jellemző adat, hogy az A szektort vezető The One Team Romania eredménye összesítésben csupán a 10. helyre elég.

A harmadik helyért igazán szoros küzdelem zajlik. Az SBS TOM CARP TEAM 335 kg-mal a negyedik, a THE ONE TEAM I. pedig 287 kg az ötödik helyen áll, a POTAISSA CARP CLUB – BETAMIX pedig a hatodik 265 kg-os fogással.
Az időjárás tegnap óta sokat változott, az ég felhős a levegő hőmérséklete 20 Celsius fok,  eső még nem esik. A tározótól délre, olyan 40-50 km-re vonul egy nagyobb zivatarlánc, ami most még elkerült minket. A szél gyengén fúj, nem igazán jelentős.
A nap eddigi történéseit 14:00 órakor ÉLŐ adásban foglaltuk össze, ezt a műsort lenti videóban tekinthetik meg (A műsor a 29. perctől kezdődik).

Ma este is jelentkezünk ÉLŐ adással 20:00 órától LIVE felületünkön. Természetesen ma is lesz játék értékes ajándékcsomagért! Érdemes lesz nézni minket majd akkor is! Korábbi adásainkat a VII. EPBC-ről ITT nézhetik meg.