VI. Országos Pontyfogó Bajnokság (55.óra)

A komoly erejű, több órás szélnek köszönhetően láthatóan más területre húzódtak a halak, ami jelen esetben a  “C” szektort jelenti, sőt a nap folyamán ismét több 10 és 15 kg feletti ponty került szákba. Az mindenesetre érdekesség, hogy mindössze 55 órája zajlik verseny és már most 10 darab 15 kg feletti pontyok mérlegeltek, köztük egy 21,69 kg-os abszolút tórekordot. Persze emellett számos 10-15 kg közötti ponty is érkezett szinte minden szektorban, ami tóhalállománya mellett az igen kemény, esős-frontos időjárásnak is köszönhető.

g4

Az “A” és “B” szektor most egy kicsit kevesebb fogást produkált, mint a “C”, őt az utolsó szektorban még mindig fej-fej mellett haladnak a csapatok, szinte egy olyan páros sincs, aki nagyobb előnyre tett volna szert. Több csapat szerint komoly fogások várhatóak az utolsó éjszakán, ami alaposan átrendezheti a csapatok közötti sorrendet.

g5

g6

g7

g8g9

g10

g11

g12

g13

g14

g15

g16

g17

g18

Pontyfogo-ob55

Egyelőre tehát még semmi nem dőlt el, hiszen ahogyan a grafikonon is látható, kár 1-2 óra alatt össze lehet szedni akár 70-80 kg-ot is, sőt sok esetben többet is. Az izgalmak tehát fokozódnak, de a holnap reggeli mérlegelés után ismét friss információkkal jövünk,a déli órákban pedig már pontosan tudni fogjuk, hogy mely klub zárta legjobban az oB I. fordulóját.

Írta és fényképezte: Csákány Attila