Újabb óriásharcsa Maconkáról

A pünkösdi hétvégén, pontosabban június 07-én este 19:00-kor új helyi abszolút rekord harcsát fogott csónakból Kormos Zoltán, aki méltán nevezhetünk helyi harcsaspecialistának, ugyanis a maconkai rekordlistán a neve mellett számos egyéb kiemelkedő példány mellett például 2009-ből egy 67 kg-os, már az idén pedig egy 45 kg-os trófea is szerepel.

Maconkai-harcsa1

Miként dr. Dérer István, a tórendszert hasznosító BSHE elnöke elmondta, az új rekord igen tekintélyes országos viszonylatban is: A súlya 81,00 kg, a hossza 210 cm, a kerülete pedig 118 cm volt! Érdekesség, hogy a fárasztás mindössze félórát vett igénybe az erős felszereléssel. Az alkalmazott horgászmódszer úszós, a csali pedig piócacsokor.

Maconkai-harcsa2

Az óriás a mélyvízi részen tartózkodott, majd az ilyenkor itt kötelező hitelesítés, fotózás és egy közös fürdés után társai közé ugyanoda került is vissza. E tekintetben nagy szerencséje van a kiemelkedő méretet elérő maconkai halaknak, ugyanis hosszú évek óta visszakerülnek éltető elemükbe – így aztán tényleg nem véletlen a kiemelkedő halállomány!