XXII. F&H – Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa

Kedves Horgászbarátaink!

Miként a május 22-i hivatalos közleményből is értesülhettetek róla, az eredetileg júniusra kiírt EPBC verseny szeptemberre került át, új névvel és több tekintetben új keretek között. Most megerősítjük, hogy 2014.09.07-12. között sor kerül a VII. Professzionális Bojlis Európa Kupára, egyben a XXII. Fishing & Hunting – Maconka Nemzetközi Bojlis Kupára, mely esemény egyben Király Iván (Ivan Kiralj) emlékverseny is.

E verseny az idők során Magyarország és Közép-Európa kiemelkedő bojlis versenyévé vált, így az eddigi 21 Maconka Kupa során 14 országból 497 csapat szerepelt itt, összesen 121.321,40 kg halat (köztük 1163 db 10 kg-on felülit) fogva. A BSHE és a F&H megújult együttműködésük keretei között szeretné az EPBC rangját tovább erősíteni, így az őszi verseny még látványosabb lebonyolítással és várhatóan ismét on-line média-jelenléttel kerül lebonyolításra, továbbá a tervek szerint elkészül egy film is az eseményekről, melyet már az új elérhetőségi keretek között, sok millióan tekinthetnek meg Európa számos országában.

Amikor e sorokat olvasni lehet, akkor már a www.maconka.hu weboldalon az Eseménynaptár rovatban angol és magyar nyelven is elérhető a nevezési lap gépi űrlap és kézírásos kitöltési verzióban is. Újdonság, hogy előzetesen közvetlenül is lehet jelentkezni itt a http://fishingandhuntingtv.com/hungarian címen. A végső jelentkezési határidő ugyan 2014. augusztus 21., de érdemes figyelembe venni, hogy már 27 hely jelenleg is betöltött és nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk! Ha már minőség: Az eddig nevezettek között a teljesség igénye nélkül 3 The One, 3 SBS csapatot, angol, osztrák, szlovák, libanoni és szudáni versenyzőket, valamint a legenda Tata Nitu csapatát is megtalálhatjuk, de szinte minden visszaigazolt magyar és román csapat is komoly versenymúlttal rendelkezik, így a versenyzői színvonalra a garancia biztosított! Jelenleg tárgyalások folynak amerikai, szerb és német csapatokkal is, így várhatóan hamarosan teljes lesz a mezőny.

Kupa

De mi a helyzet a fogások tekintetében Maconkán? Azt hiszem, az ezévi telepítések és az addigi versenyek fogásai mára már mindenkit meggyőzhetnek arról, hogy remek küzdelem várható. Tavasszal közel 600 db 5-8 kg-os ponty került a vízbe, illetve azóta több alkalommal kisebb pontyok is telepítésre kerültek, valamint kerülnek is még a versenyig! Nem csoda, hogy a tavaszi Amatőr Bojlis Kupán, majd az azt követő 3 fordulós Magyar Pontyfogó Országos Bajnokságon sorra dőltek meg a rekordok. Áprilisban az ABMC bajnoka 72 óra alatt közel 4 mázsás eredménnyel, 9,665 kg/db-os átlagsúllyal a Nyári kikötőben nyerte a versenyt. Az OB fordulói alatt pedig a lehetséges 9 országos rekordból 7 dőlt meg, volt ami többször is. A július 16-án zárult utolsó forduló az addigi 41 maconkai bojlis versenyből a 3.(!) legjobb fogást hozta, ekkor a versenyzők 5,123 kg/db-os átlagsúllyal csapatonként átlagosan 300 kg halat mérlegeltek 72 óra alatt. A fordulók során már közel 500 kg-os eredmény kellett az elsőséghez, ezt volt, aki 111 db-os fogással, más pedig 10,08 kg/db-os átlagsúllyal érte el. A mai nap pedig az ABMC versenye ért véget, a sorozat eddigi 2. legjobb eredményével, ráadásul most az I. sziget és a Felező-félsziget hozta a legjobb eredményeket. Az meg csak „hab a tortán”, hogy immár 22,45 kg-os az új maconkai tükörponty-rekord, de ezen túl például 21,67 kg-os új tőponty-csúcsot is köszönhettünk!

Versenyszabályzat: MEGNYITÁS (PDF)

42 verseny összesített statisztikája: MEGNYITÁS (PDF)

A verseny – az Eseménynaptárból letölthetően a mai napon közzétételre került – szabályzatában jelentős változások nem lesznek, ugyanakkor még látványosabb lesz a lebonyolítás. A tervek szerint az első részmérést követően az élen álló csapat mögött egy sárga-fekete kockás-, a legnagyobb halat fogó csapat mögött pedig egy rózsaszín-fekete kockás zászló fog lobogni mindaddig, amíg ők vezetik a mezőnyt, az utolsó éjszaka, a hajrá pedig tűzijáték fényében kezdődik el… Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a jó hangulatot legjobban maguk a csapatok tudják biztosítani! Még egy fontos mondat a vízállásról: Jelenleg a maximumon van a tórendszer, így e tekintetben is ideális versenynek nézhetünk elébe! Íme, zárásul a soron következő EPBC összefoglaló paraméterei:

osszefoglalo

maconka1

Nevezési lista: (folyamatos frissítéssel – frissítve: 2014 szeptember 1. – 14:40)

NEVEZÉSI LISTA: MEGNYITÁS (PDF)

VERSENYSZABÁLYZAT: MEGNYITÁS (PDF)

REGULAMENT: DESCHIDE (PDF)

RULES: DOWNLOAD (PDF)

Regisztráció a maconka@maconka.hu e-mail címen,vagy itt on-line a Fishing & Hunting oldalán: