The One- Instant peca nagy örömökkel

Röpke 12 órára érkeztem egy Budapest határvonalától mindössze 10 percnyire található kis, 3 hektáros vízterületű bányatóra.  Az indulást megelőző este bekészítettem az autó csomagtartójába a felszerelésem, amit a lehető legjobban megpróbáltam leszelektálni, ugyanis a kiszemelt horgászhelyet kis kézikocsival tudtam csak megközelíteni.

Gyors jegyváltást követően nekiindultam a felpúpozott kiskocsimmal a tó legtávolabbi sarka irányába, amely a legszimpatikusabb volt számomra. Amint megérkeztem a kis sarkocskába elragadott magával az a látvány, ami elém tárult, a tó vizének tisztasága és szépsége, de muszáj volt nekiállnom pakolni, botokat összeállítani, ugyanis az időm véges volt. Miután sikerült mindent összeszerelnem következett egy gyors helykeresés, majd az etetés. Elég mély tóról van szó, közel 6-7 méteres mélységű a meder, ezért az egyik botommal a part szélét vallattam, ahol 2.5-3méteres padkát találtam. Az etetésem nem állt másból, mint gyors és lassú oldódású halas pelletekből plusz egy kis halibut pelletből. Partszéli szerelékem köré 5-6 marékkal szórtam a pellet keverékből, a hajszálelőkére pedig egy szem 16mm-es oldódó Black One golyó került egy 16mm-es Red One pop-uppal kikönnyítve.

Alig telhetett el 20 perc az etetést követően „rángatós” kapásra lettem figyelmes a partszéli botomon, a swingerem őrült módon járt föl-alá, a jelzőm pedig csaknem összezavarodott a hirtelen ingereknek köszönhetően. Ráemeltem, majd nem éreztem nagy súlyt a zsinór másik végén, gondoltam egy keszeg bajlódott a 100grammos ólommal. Mire elém ért a hal, sebesen kirohant, botom karikába hajlott, ami igazán nagy meglepetést okozott számomra. Ekkor már gondoltam, hogy amurral van dolgom, ami be is igazolódott, ugyanis egy csodálatos, aranybarna színű növényevőt tarthattam pár percre kezeimben.

Tele adrenalinnal engedtem vissza eddigi legszebb amurom, majd sietve sétáltam a megetetett helyem irányába, hogy újra lerakjam végszerelékem. Ismét 5-6 marék halas pelletet szórtam a horog köré majd vártam az újabb kapást. Alig akartam elhinni, közel 25 perc leforgása alatt még két társa követte az amurt, ami számomra azért is volt érdekes, mivel kimondottan a pontyokra szerettem volna ráállni a halas etetés segítségével. Az amur invázió után egy kis szünet következett, közel délig mozdulatlanok maradtak a swingerek. Az ebédemet fogyasztottam, mikor őrült módon elindult a távolabbi botomon lévő orsó fékje, de mire odaértem sajnos abbamaradt, kiakadhatott a horog a hal szájából. Újra csaliztam, majd visszadobtam a tőlem kb. 60 méterre lévő etetésre a végszereléket. Rövid idő elteltével hasonló húzós kapásra emelhettem rá a partközeli botomra, amit egy közel 15 perces izzasztó fárasztás követett. Akárhányszor sikerült felpumpálnom a vízfelszínre, a hal magabiztosan tört vissza a mélybe. Végül sikerült megmerítenem egy csodálatos sötét sárga színben pompázó erőtől duzzadó 15.54 kg-os tükröst.

Örömöm ismét felhőtlen volt és azt gondoltam, hogy ennél szebbet már nem is tartogathat számomra ez nap. Mindaddig gondoltam ezt, ameddig nem sikerült megszákolnom a délután folyamán ezt a csodálatos természetes színekben pompázó tövest, amely 14.5-kg nyomott a mérlegelő zsákban.

Úgy gondoltam, ennél szebben nem is zárhattam volna ezt a csodálatos napot. Sikerült fognom, egy nem bojlis vízből 5db csodálatos halat, melyek kifogásának élménye számomra felbecsülhetetlen volt.

Írta és fényképezte: Paál Norbert

Bővebb információ a The One termékekről: www.fishingandhuntingtv.com/shop