The One – A PVA csomag rögzítése

A PVA csomagok használata szinte minden esetben előnyt jelent a pontyhorgászatban, hiszen a hálóba helyezett anyagok pontosan a felcsalizott horog mellett terülnek majd szét a vízbeérkezést követően. Behúzásnál az egyik legkedveltebb technika az, amikor szimplán ráakasztjuk a horogra a PVA csomagot, esetleg hosszabb fűzőtű segítségével áthúzzuk rajta ez előkét, egy stick-mix rúdhoz hasonlóan.

Partról, dobással célba juttatva a végszereléket már nem ilyen egyszerű a helyzet. Egy komoly lendítésnél igen nagy erőhatások dolgoznak, éppen ezért célszerű a lehető legprecízebben rögzíteni a PVA csomagunkat, persze azt is figyelembe véve, hogy  a dobástávolság se csökkenjen drasztikus mértékben. Erre több megoldás létezik, de talán az egyik legpraktikusabb az, amikor egy szimpla hurok segítségével rögzítjük a PVA csomagot az előkénkhez, beleakasztva a horgot. Az előkénk ekkor feszül a PVA csomag oldalán, és így alkalmazva minimálissá csökkenthetjük a gubancolódást!

theone1

Egy kis PVA csomag használata csak előnyt jelenthet a horgászatunk során, én most The Red One oldódó bojlit alkalmaztam a hálóba

theone2

Akasszuk be a horgot a PVA csomag alsó felébe úgy, hogy a horog hegye szabadon maradjon (Fokozottan ügyeljünk arra, hogy a horog hegye a csaliba se fúródjon bele)

theone3

Képezzünk egy hagyományos hurkot úgy, hogy az előkénk főzsinór felőli vége kerüljön alulra

theone4

Helyezzük a hurkot a PVA csomag felső csomója köré

theone5

Majd húzzuk meg a hurkot úgy, hogy az előkénk végigfeszüljön a PVA csomag oldalán

theone6

Így biztosan úgy ér a vízbe végszerelékünk, ahogyan szeretnénk. Sok sikert kívánok mindenkinek!

Írta: Csákány Attila

Fényképezte: Ács József