Piros lapot kapott egy csapat

Piros lapot kapott a Big Team együttes a 198-as rajthelyen,
így ők nem folytathatják a versenyt a továbbiakban.

 

Bővebb információk:

Határozat

Az IBCC Versenybírósága egyhangú döntésével a 198. sz. rajthelyen horgászó Big Team csapatát egy tisztázatlan körülmények között birtokba vett, majd elpusztult 18,60 kg-os ponty okán a versenyből azonnali hatállyal kizárja. A Versenyszabályzat (a továbbiakban: VSZ, 1.0 verzió, kelt 2016.08.18.) alapján a fellebbezés lehetősége kizárt.

Indokolás: A VSZ I. m; és n; pontjai alapján a szervező a maga által létrehozott szabályrendszernek, minden esetben érvényt szerez, annak betartatásának jogát fenntartja. Minden bejelentett vagy a szervezők által tapasztalt szabálytalanság azonnal kivizsgálásra kerül és annak súlyosságától függően, akár kizáráshoz is vezethet. A VSZ V. a; pontja alapján a szervező a verseny VSZ előírásai szerinti sikeres lebonyolítása érdekében Versenybíróságot hoz létre. A Versenybíróság döntéseit egyszerű többséggel hozza, szavazategyenlőség esetén a főbíró dönt. A VSZ XVI. b; pontja alapján a verseny megkezdése után a VSZ értelmezésére nincs lehetőség. A VSZ XVIII. a; és b; pontjai alapján a kizárással valamennyi esetben az addig elért eredmény is törlődik, valamint a horgászat sem folyhat tovább a kizárt csapatnál. Szándékos cselekménnyel közvetlenül-, illetve közvetve összefüggő halpusztulás azonnali kizárást von maga után. Mivel ezen esetben a Versenybíróságnak mérlegelési joga nincs, a bizonyítási eljárás, a további, részletes vizsgálat szükségtelen. A VSZ XIX b; pontja alapján a versenyző a regisztrációs lap aláírásával tudomásul veszi a kockázatokat.

A halgazdálkodási jog gyakorlójának engedélye alapján, az eset összes körülményeit mérlegelve a Versenybíróság a hal halgazdálkodási pótlási értékének megtéríttetésétől eltekint.

Tihany, 2018.04.22.