Nátrán Dorián beszámolója

Nátrán Dorián vagyok,14 éves és Zalaegerszeg közelében egy Egervár nevezetű faluban élek. A horgászattal nevelő apukám ismertetett meg 7 éves koromban. Először egy húsvétra kapott spicc bottal próbálkoztam több-kevesebb sikerrel. Később már meg tanultam az orsós botot kezelni. Két évvel ezelőtt beneveztem az Egyesületi versenyre és a gyermek kategóriát sikerült megnyernem. Ezután egyre jobban érdekelni kezdett a pergetés és a fenekező horgászat is. Sokat jártunk apukámmal és a nagypapámmal horgászni különböző tavakra és folyókra mivel apukám nagyon kedveli a pergető horgászatot nekem is megmutatta, hogy hogyan kell a rabló halakat horogra csalni. Három héttel ezelőtt elmentünk a nagypapámmal Bakra egy magán tóra horgászni és nagy élményben volt részem! Sikerült fogni 2 darab pontyot.

3

 

A nagyobbik 2,36 kg volt, aminek a szákolása nagyon izgalmas volt mert mindig megugrott amikor meg akartam meríteni. A kisebbik ponty 2 kg volt, ami ismét hatalmas élményt nyújtott, mivel a horgászbotom majdnem a vízben landolt. Arra lettem figyelmes, hogy a kapásjelzőm elrepült és a botom a víz felé tart. Az volt a szerencsém, hogy a botom utolsó gyűrűje elég nagy és ez akadt meg a bottartóban. Miután bevágtam neki rögtön beugrott a bokorba és azt hittem el fog menni, mert vékony főzsinórt használok, de szerencsére ki tudtam húzni a bokorból. A következő hétvégén pedig ellátogattunk Zalaapátiba a Zala folyóra.

2

Nagyon szeretem azt a helyet mivel rengeteg rablóhal él ott. Nem nagyok, de nagyon jól lehet szórakozni a 15-20 cm-es kis süllőkkel. Persze az összes vissza is nyerte a szabadságát. Ezen a helyen fogtam meg az első süllőmet, ami 20 centi körül lehetett. Remélem tetszett ez a kis élménybeszámolóm és én lehetek az egyik szerencsés aki Varga Vilivel horgászhat.