Majd 14 mázsa hal 5 óra alatt!

Most azt gondolhatják, hogy egy haltelepítésről számolok be, de mielőtt ez vagy valami teljesen más jutna eszükbe, elárulom, hogy ez a május 25-én lezajlott F&H-Feedermania Moby Dick tavasz kupa összfogása. Véget ért a F&H kupasorozat első állomása a Moby Dick horgásztavon. Már az előjelek is kedvezőnek mutatkoztak. A verseny előtti napon a helyek kitűzése közben nagyon sok halmozgást láttam, fél percenként fröccsent, csobbant a víz a halugrásoktól. A part mellett is szinte minden hely előtt napozott pár méretesebb ponty, néha nem hittem a szememnek, hogy milyen nagy példányokat látok úszkálni a víz tetején.

1

2

3

0

Eljött a verseny napja. Rengeteg kiváló feederhorgász érkezett, ezzel emelve a verseny színvonalát. Egy-két kivétellel a teljes feederbotos pontyfogó elit képviseltette magát. A verseny kezdete után nem kellett sokáig várni, a dudaszó után pár perccel görbülő spiccek garmadája jelezte, hogy felkészült horgászok érkeztek és a halak is étvágyuknál voltak. 4 szektorra lett osztva a mezőny.

Az “A” szektorban versenyzett a végső győztes Soós István, aki precíz horgászatával ellentmondást nem tűrően fárasztotta egymás után a nagyobbnál-nagyobb pontyokat, de azért a többiek sem tétlenkedtek. 40 kg fölé jutott a szektorban: Adamik Csaba, Fabók Sanyi, Recsó István, és egyedüliként dróthálós kosarat és hosszú előkét használva Maldrik Peti is. Pásztor Lajos pedig 50 kg fölé jutott, de ez sem volt elég, mert Soós István 70 kg feletti fogást ért el.

4

A “B” szektorban is volt egy kiemelkedő teljesítményű versenyző. Kurucz Dávidnak több mint 65 kg halat sikerült fognia, ezzel nyerte szektorát, és összesítésben az előkelő második helyezést érte el. Ebben a szektorban is 40 kg fölé tudott jutni: Kádár Zsolt, Beke Tibor és Kató József.

A “C” szektorban óriási verseny folyt. A két “ász” Vörös Zsolti és Kiss Peti miközben egymásra figyelt, Rigó Edit tökéletesen kivitelezett partközeli horgászattal több mint 60 kg összfogással megnyerte a szektorát, és ezzel összesítésben megszerezte a verseny 3. helyét.

5

A “D” szektorban Zsittnyán Tomi folyamatosan húzta a halat. Verseny közben többen gondolták, hogy ő lesz a szektor győztese, mert darabszámra sok halat fogott, de volt két ember aki súlyban még nála is többet tudott fogni. Adamek Ádám 52 kg-al a második helyén végzett, míg a végső szektor győztes Kerékgyártó György lett 58 kg feletti fogásával.

6

Gratulálok minden résztvevőnek, kitettetek magatokért, ez egy igazi verseny volt!

7

8

9

10

F&H-Feedermánia Moby Dick Tavasz Kupa végeredménye:

1.helyezett: Soós István (A szektor,5. Hely) 72375 g.
2.helyezett: Kurucz Dávid (B szektor,10-es hely) 65150 g.
3.helyezett: Rigó Edit (C szektor,20-as hely) 60225 g.
4.helyezett: Kerékgyártó György (D szektor,31-es hely) 58750 g.

Szektor másodikok:
5.helyezett: Kucsera Sebestyén (B szektor,12-es hely) 55850 g.
6.helyezett: Adamek Ádám (D szektor,32-es hely) 52625 g.
7.helyezett: Vörös Zsolt (C szektor,25-ös hely) 52000 g.
8.helyezett: Pásztor Lajos (A szektor,6-os hely) 51575 g

Szektor harmadikok:
9.helyezett: Kiss Péter (C szektor 23-as hely) 51750 g
10.helyezett: Zsittnyán Tamás (D szektor 34-es hely) 50275 g
11.helyezett: Kádár Zsolt (B szektor 13-hely) 49975 g
12.helyezett: Maldrik Péter (A szektor 9-es hely) 48625 g

A versenysorozat következő állomása július 5-én a Préri horgásztavon lesz. Külön külön is lehet nevezni a versenyekre, nem kötelező részt venni az egész versenysorozaton. Várunk szeretettel minden jelentkezőt!

kupa1

A F&H-Feedermánia Préri nyár kupán ezekért a serlegekért szállhatnak harcba

Jelentkezni itt a www.fishingandhuntingtv.com-on: NEVEZÉSI LAP

vagy a www.haltarto.hu horgászportál fórum hozzászólásoknál lehet.

E-mail: feedermania1@gmail.com