Maconka: Horgászparadicsom a Mátra lábainál

A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt 15 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen, lépésről-lépésre alapozta meg nemzetközi hírnevét; köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a bőséges, sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak. Mivel csak akkor igaz bármilyen reklám, ha az gyakorlati tényeken és eredményeken alapul, így vegyük ezeket röviden sorra!

maconka5

Hét tóegységből álló változatos, természetes és természetközeli elemeket ötvöző vízivilág, összesen 58 ha víz- és 82 ha védterületen, 5 km-es horgászható partszakasszal. Folyamatos telepítések, tematikus állományú tavak. Egyedülálló változatosság, összesen 50 ismert halfaj jelenlétével. Halóriások és halkülönlegességek, kapcsoltan Közép-Európa legnagyobb hiteles rekordlistája több, mint 11.000 rekorddal és 2.500 rekorderrel.

maconka3

Non-stop csónakos-, parti-, C&R rekord- és élmény-horgásztatás. Évi 16.000 vendégnap 16 országból, továbbá közel 1.500 nyilvántartott egyesületi tag és éves engedélyes, akiknek az elviteli átlagfogása 50 kg/fő/év körül mozog. Maconkai alaptagság, amely kedvezményeivel a hűséget ismeri el. Tagi nyereménysorsolások, egyéb rendezvények. Rendezett, ápolt természeti- és épített környezet, kapcsolódó infrastrukturális háttérszolgáltatások. Kiépített, szilárd burkolatú belső utak és parkolók, közvilágítás, kommunális blokkok (ffi/női/mk WC, helyfoglalóknak H/M zuhanyzó, ivókút), filagóriák, padcsoportok, tűzrakó helyek.

maconka1

Egykapus beléptetés, 24 órás információ, helyi meteorológiai állomás és webkamera. Interaktív és díjkedvezményes helyfoglalási program, hírlevél, fórum és rekordlista. Sátorozási, csónakbérlési, eszközkölcsönzési lehetőség, helyszíni etetőanyag- és csaliárusítás. Tóparti büfé idény szerinti nyitvatartással, igény szerint helyszíni ételkiszállítási lehetőséggel.

Hagyományos, bevált professzionális és amatőr horgászversenyek évi 12-16 alkalommal, köztük Európa-kupák, országos bajnokságok. Egy 100 órás versenyen akár 1000 kg feletti bojlis csapateredmény, vagy éppen 5 óra alatt akár 10-15 fajból 20-30 kg-os egyéni feeder-, vagy úszós fogás, magyar  versenyrekordok több szakágban. Maconka Barátai Szuperkupa, az igazán baráti versenysorozat. Komplex verseny- és rendezvényszervezés, lebonyolítás cégeknek, társaságoknak is.

maconka2

Minek is köszönhető mindez? A horgászati és turisztikai hasznosító, 27 éve működő Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) ténylegesen non profit alapon üzemel, így a bevételeit 100 %-ban a napi fenntartásba, a folyamatos halasításba forgatja vissza. Ennek az útnak a lehetőségét továbbra is Horgászbarátaink évről-évre, napról-napra megnyilvánuló, tartós bizalma, hűsége jelenti. Legyünk hát közösen büszkék az elért eredményekre, de ugyanígy védjük is együtt a víz és a táj barátainak jogos érdekeit, óvjuk az élővilág törékeny értékeit!

maconka4

Nógrád megye varázslatos világa, Bátonyterenye, Maconka és a BSHE szeretettel várja, visszavárja régi vendégeit; s az új érdeklődőknek ezúton is barátsággal javasoljuk, tegyenek egy próbát – mi már tudjuk, hogy vissza fognak térni!

Bővebb információ: http://www.maconka.hu