KÖZLEMÉNY

English version coming soon

KÖZLEMÉNY

A világ legnagyobb pontyfogó versenyeként is számon tartott, immár VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) a szervező Tematik-Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a nemzeti horgász versenysportért is felelős MOHOSZ mai közös döntése alapján, a korábban a járványügyi helyzet miatt bejelentett határozatlan idejű halasztás után az eredetileg tervezett 2020.04.19-25. közötti tavaszi időpontról egyszeri alkalommal őszi időpontra, 2020.10.22-28. közé került áthelyezésre.

A Zrt. vezérigazgatója, Szári Zsolt elmondta, hogy a horgász versenysport érdekében, az országimázs és horgászturisztikai szempontokat is figyelembe véve, a szervező kezdeményezésére egy átgondolt, valamennyi balatoni horgász érdekeit képviselő, kompromisszumos megoldás született meg a mai napon. Ennek értelmében a verseny más versenyek időpontjait nem érintve, a csónakos és a parti általános, valamint bojlis horgászat lehetőségét a rendezvény időszaka alatt végig fenntartva kerül megrendezésre. Kiemelte, hogy a 2021. évtől a már megszokott időpontban folytatódhat a sorozat, s az érintett szervezetek várhatóan még az idei verseny előtt egy átfogó, garanciális elemeket is tartalmazó szerződést kötnek a következő 5 évre annak érdekében, hogy az így befolyó jelentős bevételekből a Zrt. a többlethalasítás mellett a parti horgászlehetőségek fejlesztését is támogathassa.

Radu Morar, a szervező cég tulajdonosa megköszönte a megállapodás lehetőségét, s jelezte, hogy a korábban már 29 országból nevezett 250 csapat nagyon szeretne a részt venni az idei eseményen, így bíznak a beutazási korlátozások fokozatos feloldásában. A mezőny döntő része csodás színhelynek tartja a Balatont, így külön öröm, hogy az említett szerződés megkötésével hosszabb távra is biztosított lehet a verseny magyarországi jelenléte.Dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke kiemelte, hogy a Balaton, a balatoni horgászat és horgászturizmus nagyon fontos a horgászszövetség számára, s ezért a jövőben közfeladat-ellátási szerepkörükben, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel közösen az érintett önkormányzatokkal is párbeszédet kezdeményeznek majd a horgászhelyek kijelölése, szabályszerű használata és fejlesztése tárgyában, természetesen a helyi közösségi szempontok figyelembevételével.