VI. Országos Pontyfogó Bajnokság – 1.forduló (31.óra)

Folyamatosan változó időjárási körülmények, gyönyörű halak jellemezték a mai napot a VI. Országos Pontyfogó Bajnokság 1.fordulójában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy zömében ismét csapadékos idő volt (a tegnapi naphoz hasonlóan), de azért néha-néha a napsugarak is megmutatták magukat. Az teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy az “A” szektorban az SBS Baits Carp Club III. és a The One Team II. csapata között komoly küzdelem alakult ki, míg a “B” szektorban a The One Team I. csapata kimagaslóan teljesít, de persze messze még a vége, és ugye bármi megtörténhet amíg a felcsalizott horgok a vízben vannak.

e4

e5

e6

e7

A “C” szektorban is valamelyest megindult a hal, bár talán itt találhatóak legnehezebb pályák, nem csak a sekély víz okán, hanem a víz alatti növényzet miatt is. Több csapat dolgát megnehezíti gy-egy ilyen akadály, de persze mindenki a legjobb tudását adja ahhoz, hogy minél több mérlegelhető ponty kerüljön a szákokba. A mai napon is szép halak mutatták meg magukat, több 10-15 kg közötti példánnyal egyetemben.

e9

e12

e10

e11

Pontyfogo-ob31

 

e3

Már mi is és a csapatok is számolgatnak, hiszen a szektorban a megfelelő helyezések után pont, illetve pontok járnak. A szektorban minden csapat a helyezésének megfelelő pontot kapja, így a három szektorban a klubok 3 csapatának összpontszáma adja az adott forduló végeredményét. Ezt az összpontszámot viszik tovább a klubok a következő fordulóba (összesen 3 fordulós a bajnokság), majd a fordulók pontszámainak összege alapján hirdetik ki a magyar bajnokot. A holnap reggeli mérlegelés pontban 7:00-kor indul, de természetesen mi is ott leszünk és a legfrissebb adatokkal jelentkezünk az összesítés után. Talán nem túlzás azt állítani, hogy izgalmas éjszaka elé nézünk!

Írta: Csákány Attila

Fényképezte: Ács József, Csákány Attila