VI. Országos Pontyfogó Bajnokság – 1.forduló (2.óra)

Ma pontban 12:00-kor hangzott el az a dudaszó, mely a VI. Országos Pontyfogó Bajnokság – 1.fordulójának kezdetét jelezte. Az összesen 12 csapat (4 klub, klubonként 3 csapat) igen kedvezőtlen időjárási körülmények közepette kezdhette meg a horgászatot a Maconkai-víztározó gáti szakaszán, de ne szaladjunk ennyire előre. A délelőtti helysorsolásnál kialakult az, hogy az elkövetkező 4 nap során mely csapatok melyik horgászhelyen próbálhatnak szerencsét. Az A,B C szektorokra osztott nemzetközi versenypályán rövid időn belül mindenki elfoglalta helyét, az eső viszont nem hagyott alább, de persze ez ebben az esetben szinte lényegtelen, hiszen a cél mindenáron az, hogy minél több halat varázsoljanak ki a vízből a csapatok.

A közel 2 órás pakolás közepette sor került a csalik mérlegelésére, hiszen itt szabályzatba foglalták, hogy a 72 órás időtartamú fordulónkon maximum 200 kg szárazanyag használható fel. (bojli, pellet, különféle magok és őrlemények) A legtöbb csapat első mozzanata a meder térképezése volt markerúszóval, majd jöhetett az alapozó etetés és a végszerelékek célbajuttatása.

Fontos pont a szabályzatban még az is, hogy kizárólag pontyokat (tükör, pikkelyes) és amurokat értékelnek, melyeknek minimum 1500 g (1.5 kg) súlyúnak kell lenniük. Nos, a feladat adott, melynek megoldásához a szerencsén túl komoly fizikai felkészültség és persze ügyesség is szükséges.

Naponta több alkalommal közlünk majd adatokat, fotókat innen a vízpartól, és reméljük, hogy egy igen izgalmas versenyt követhetünk végig együtt. Az első mérlegelést követően már eredményekkel is jelentkezünk!

Versenytérkép (pdf): VERSENYTÉRKÉP

Rajtlista, csapatok (docx): RAJTLISTA

Írta: Csákány Attila

Fényképezte: Ács József, Csákány Attila