VI. Országos Pontyfogó Bajnokság – 1.forduló (19.óra)

Túl vagyunk az első éjszakán, és talán kijelenthetjük, hogy kikristályosodott a különbség a szektorok között, sőt az is bizonyos, hogy a nagy halak még mindig étvágyuknál vannak. Az “A” illetve “B” szektorban a tegnap délutáni órákhoz hasonlóan, az éjszaka folyamán is több 10 kg feletti példány került mérlegelésre. Köztük egy kereken 15 kg-os és egy 15 feletti ponty is megörvendeztette a csapatokat. A The One Team II. örülhetett a 15-ösnek az A2-es pályán, míg mellettük az A3-ason a Tubertini-Marosmix Carp Team Club I. csapata egy 17,02 kg-os izmos tükrösnek. A nagyobb halak mellett kisebb koik is szákba kerültek, az összefogás pedig szépen közelít az 500 kg-hoz, ami az időjárási tényezőket figyelembe véve jónak mondható.

d12

d13

d14

d15

d16

d17

d18

d19

d20

Visszatérve a szektorok közötti eredményekhez, az egyértelműen látható, hogy a “B” és “C” szektor jóval nehezebb halfogás szempontjából, mint a gát elején lévő “A” szektor, hiszen az “A” szektorban több halat zsákmányoltak  a csapatok, mint a B-ben és C-ben együttesen. Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a “C”, azaz a sekélyvízi szektor jóval nehezebb pálya jelen esetben, hiszen a lehűlt víz nem kedvez a kisebb vízmélységben mozgó halak kapókedvének.

Pontyfogo-ob19

Még egyelőre nagyon az elején járunk, de talán már az esti mérlegelésnél pontosabb következtetést vonhatunk le az eredmények alapján.

Hamarosan ismét jövünk friss hírekkel, eredményekkel!

Írta: Csákány Attila

Fényképezte: Ács József, Csákány Attila