II. Max Nollert Kupa,Pölöske – Szerda reggel

Sűrű lesz ez, mint az a bizonyos kínai takonyleves. Vagy valami ilyesmi. Szerencsére nem csak nekem krónikásnak, de a mérlegelőknek is jócskán adnak munkát a versenyzők. A mai napra az összetettben olyan közel kerültek egymáshoz a csapatok, hogy jelenleg mindenkinek esélye van a végső győzelemre.És egy huszáros vágással most kanyarodjunk is vissza a reggelhez, hiszen evésnél sem a  desszerttel kezdünk. Talán az eddigi legszebb idő ébresztette a stábot. Reggel 6-kor kellemes 20 fok, enyhe szellő. Az időjárás nem csak nekünk, de  a halaknak is tetszhetett, mert sokfelé lehetett forgásokat, túrásokat és ugrásokat látni. Gyakran nem is a retúr méretből.

01

Az eddigi legszebb Pölöskei reggel a verseny alatt

02

Ray rendszeresen elkísért minket a mérlegelésre. Főként, hogy gyönyörködjön a vadregényes vízben, amihez hasonlóval Angliában nem találkozik

03

A tó élővilága igazán változatos

Minden okunk megvolt a bizakodásra , hogy  a tegnap este után bőven látunk majd szép pontyokat, és talán a tegnapi 20,10 kilogrammos óriást is sikerül valakinek letaszítani a legnagyobb kifogott halért folyó verseny első helyéről. Természetesen ezzel nem szeretnék rosszat kívánni egy csapatnak sem, Sőt! Az lenne a legjobb ha  folyamatosan licitálnák túl egymást a csapatok, mind mennyiségben, mind súlyban.
A fiúkkal beszélgetve azt a következtetést kellett levonnom, hogy többé-kevésbé sikerült mindenkinek megtalálni azt az etetési stratégiát és csalikat amellyel  be tudják állítani a halakat maguk elé. Persze azok a csapatok, akiknek még nem sikerült értékelhető halat fogni, egészen bizonyosan más véleményen vannak. De azok  a horgászok, akik sokat vannak ezen a vízen, és viszonylag jól ismerik- mint, pl. a főszervező Csörgő Tomi- azt mondják, itt akár egy éjszaka alatt beugorhat 4-5 szép hal, ami aztán újra fel tudja borítani a verseny állását.

No de akkor lássuk, ki hogyan abszolválta a reggeli vizitet.
Hogy ne érje szó a ház elejét, jómagam is kivettem részem a  mérlegelésből. A Mainline-Ace Carp Team 2-es számú alakulatnál Karvas Gabi és tőpontya mellett feszítettem, mint táblatartó, akár a Forma 1-es rajtrácson álldogáló csinibabák.

00

A 12,13 kg-os töves is bizonyítja, hogy egészséges, erős halak lakják a Pölöskei tavat

Ami a verseny szempontjából igazán  fontos volt, hogy az összetettben vezető Carpdevils Team most nullázott. Ez főleg azért volt kellemetlen a fiúk számára, mert már többször elmondták; az előttük lévő terület éjszakai pálya. De most csak  kisebbek tették tiszteletüket, és ez  a nem éppen szerencsésen sikerült este, lehet hogy helycserét eredményez az első helyen.

04

Oprics Laci most csak a látogatásunkat köszönte meg, nem a mérlegelést. Talán majd este

Természetesen ehhez az is kellene, hogy a mögöttük álló csapatok előrukkoljanak valami igazán ütős fogással. A közvetlen üldözők közül a King Baits Team ismét eredményes volt. Habár nem egy kapitális ponty került elő a zsákból, de ezzel a fogással Tari Pisti és Princz Józsi egy értékelhető hallal van lemaradva Balis Józsi és Oprics Laci mögött.

05

Tari Pistiék ezzel a 8,45 kilogrammos ponttyal még közelebb kerültek az első helyhez

A kedd az All In  Fishing csapatának mondhatni erősen sikerült. Most is meg kellett állni táborhelyüknél. Miután bemutatót tartottak a profi behordás technikájából, lemérlegeltük újabb, majd 8 kilós pontyukat amellyel ők is felzárkóztak az élen állók nyakára. A tegnapi csali váltás úgy látszik bevált , mert Tomiék ezt a  pontyot is azzal nagy 30 mm-es kőkeményre szárított bojlival fogták, amit tegnap kezdtek el használni.

06

A behordás igazi csapatmunka ilyen akadós környezetben

07

„Na oda raktam le a szereléket!”

08

Mindent egy lapra feltéve itt az újabb All In-es töves. Kozma Tomi reggeli pontya 7,72 kg

A korábban ígéretesnek vélt helyek közül a 21-es kis sziget is egyre jobban adja a halakat. Zsinórban ez a  3. mérlegelés , ami nem múlik el hal nélkül a Max Carp – Halfarkasok csapatnál. Szerelékük továbbra is hatásos az akadókba ugró halak ellen, és  koncentrált, apró magvakat nélkülöző, kevés mennyiségű bojlit szórnak továbbra is a horgok köré. Ráadásul két értékelhető tőpontyot is szákoltak a sok kicsi mellett, így vélhetően ők is előrébb fognak lépni a helyezésekben.

09

Beindult a 21-es. Mondhatni: Black Jack! Kalmár Krisztián 7,16 kg-os tőpntyával joggal lehet elégedett

10

Hát még ezzel a 8,63 kg-ossal

11

Annak ellenére, hogy mindenkinél jelentős mennyiségű csali és etetőanyag van, rendszerint csak pár marék kerül a horgok köré

Az Imperial Baits- Carp’R’Us  csapatánál úgy látszik a kis pontyformájú swinger jó ómen, és vonzza nagyobb, élő testvéreit.  Laposa Józsinak a halas-büdös gyári Imperial Bojli, meg is hozta  a verseny első halát.

12

Láttunk már gumihal kabalát, Szili Gabiéknál pedig a halas swinger a menő

13

Egy kis reggeli torna a szervezőnek si kell, ha már nem horgászik

14

Laposa Józsi első versenyen fogott hala, halas-kagylós Elite bojli-ra jött. Pontos súlya 9,65 kg

Úgy látszik egy szép hagyománnyá vált a mérlegelések során, hogy mindig jön egy új csapat, akik újként iratkoznak fel a tabellára. A Bandi Team ráadásul három hallal nyitott, így egyből a középmezőnyben foglalnak helyet. Ez az amiről korábban szóltunk és írtunk: Pölöskén, bármikor bele lehet nyúlni a tutiba!

15

Pálházi Andor első mérlegelhető hala 8,06

16

Pálházi  Andor második hala 10,43 kg-al, már jóval az átlagsúly felett áll

17

Mindkét Pálházi eredményes volt az éjszaka folyamán. András értékelhető hala 7,21 kg

A mai nap eddigi legnagyobb halát szintén olyan csapat fogta akinek eddig nem volt értékelhető eredménye. A CT Slovakia csapata szintén koncentrált, fűszeres jellegű etetésnek köszönheti a tőpontyát.

18

Stefan Duc 14.31 kilogrammos tőpontya vezeti a napi ranglistát

Rajtuk kívül még két olyan csapat van, akik most mérlegeltek először limiten felüli halat. Ők a Mainline-Ace Carp Team 1-es és a Miskolc Team csapatai. ezzel 20-ra emelkedett azon csapatok száma akik, az összesített táblázaton szerepelnek.

19

Mainline-Ace Carp Team 1-es számú párosa sem akart lemaradni a társak mögött. Ezt bizonyítja Jagnesák Tibor 11,05-ös pontya. Érdekes hogy a kifogott halak többsége pikkelyes

20

Ezt támasztja alá új halfogó csapatként a Miskolc Team 10,39-es pontya

21
Természetesen azért lehet horogra kerülnek szép, spanyol mintás pontyok is. Ilyen a Halcsapda Team 8,40-ese

A verseny jelenlegi állása:

lista

Összsúly: 478,45 kg
Darab: 48 db
Átlagsúly: 9.97 kg
Legnagyobb hal: 20,1 Kg-All In Fishing Team

Egyre több halat mérlegelnek a versenyzők, és még többet akasztanak.  Ahogy az várható volt napról napra több csapatnak sikerül értékelhető halat fogni, és az előzetes várakozásnak megfelelően a csapatok sűrűsödnek az élmezőnyben. Csak tartson ki a lendület nappal is…

Addig is görbüljön a bot és füstöljön a  fék!

Szöveg és kép: Vetró Péter

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.