II. Max Nollert Kupa,Pölöske – Kedd reggel

A reggelek ha nem is szivatóval, de mindenképp nehezen indulnak. Nincs ez másképp a mai nappal sem.  Az időjárás pedig, mint Janus arca napról napra változik. A tegnap esti erős szél mára ismét lecsendesedett, de szerencsére nem társult hozzá kánikula. Ezáltal lehetősége nyílhat olyan csapatoknak is értékelhető halat fogni a táplálékot kereső halak közül, akiknek eddig nem sikerült.

A tegnap este után  a stábot és a segítőket az foglalkoztatta leginkább, hogy Halász Feriék vajon  a reggeli mérlegelés után meg tudják-e őrizni vezető helyüket, vagy az eddigi legnagyobb vetélytársuk; a King Baits Team vissza előzi-e őket. Természetesen azt sem lehetett, és nem is lehet egy percig sem kizárni, hogy a folyamatosan változó időjárási körülmények között jön egy csapat, amelyik belenyúl a  tutiba. Ha van olyan tó hazánkban, ahol ez bármikor megtörténhet: az  Pölöske. Ennek ellenére a versenynek ebben a szakaszában ez a két csapat az, akik eddig egyenletes teljesítményt nyújtanak.

Ahogy az várható is volt, a halak eddigi szélvédett helyeikről elindultak táplálék után olyan helyekre is, ahol eddig nem jártak. Ezekből a portyázó egyedekből sikerült egy kereken 13 kilogrammos tőpontyot a Cseh Mikbaits  Team csapatának szákba terelnie. 7 kilogramm alatti pontyból  a srácok is fogtak, de a nagyobbak közül csak ezt sikerült kikampózni az ágak közül. Ezzel a ponttyal újabb csapat került fel az összesített táblára.

01

Milan Vyprachticky kereken 13 kilogrammos tőpontyával

A közvetlen parti helyek nem adtak igazán sok halat eddig a II. Max Nollert Kupán. A cseh fiúk fogása viszont előrevetítette, hogy talán több csapatnál is- akik ezekből a rajthelyekből választottak-  meg kell állnunk mérlegelni. A 32-es hely volt az a hely, ami először alátámasztotta ezt, és  Pásztor Attila 7,54 kilogrammos tükrösével az Angels Carp Team is új csapatként kerül fel a mai tabellára.

02

Pásztor Attila tőpontya azt jelentette, hogy az Angels Carp Team is feliratkozott az értékelhető halat fogó csapatok közé

03

Náluk is tapasztalható volt az, hogy különféle praktikákkal próbálkoztak túljárni a halak eszén. Por dipben még a horgot is eltüntették

Versenyszervezés szempontjából külön pozitívum, hogy egyre több párosnak sikerül limiten felüli pontyot fogni, hiszen egyrészt szorosabb és kiélezettebb lesz a versengés egészen a végső dudaszóig, másrészt a versenyzők is könnyebben küzdenek meg az elébük kerülő nehézségekkel. Még az olyan rutinos versenyzőknek is meg kell küzdeni a halért, mint Vucskics Csaba. A tapasztalat itt is halat eredményezett és a Boel Baits Team 13,53 kilogrammos tőpontya önmagában jó helyezést jelent az összetettben.

04

A rengeteg horgászat alatt szerzett tapasztalat gyümölcse ez a szép hal

05

Ismét egy egészséges, életerős ponty a matracon

Az NG Carp-Carp’R’Us Team második értékelhető halát fogta az eddigi két nap alatt. A legnagyobb kifogott 14,04 kilogrammos pontyot Szabó Tomi tövese mindössze egy dekával szárnyalta túl. A verseny eddigi legnagyobb halán kívül még egy érdekes végszereléket láthattunk náluk, olyan formájú horoggal, amit más csapatoknál nem. Ezt  természetesen később részletesen bemutatják a  fiúk.

14

A kabala hal meghozta az igazit is

06

Egyet balról…

07

…egyet jobbról

08

Egyet pedig felülről

Királyságuk viszont pünkösdinek bizonyult, mert pár perccel később egy hellyel lejjebb, a 15-ön Dercsár Krisztián 16,30 kilogrammos szépségdíjas tőpontyával átvette a vezetést a legnagyobb halnak járó kategóriában. És ezt a teljesítményt sikerült még egy 8,43 kilogrammos tőponttyal megfejelni. Ezzel a két hallal és a tegnapi teljesítményükkel ők is jelentősen felzárkóztak az élmezőnyhöz.

15

A HD Pozsár Bojli Team újabb hala , melyet ismét Dercsár Krisztián fogott

09

Az eddig legnagyobb, verseny kifogott tőponty

10

Mérlegelés után vissza a vízbe. De egy ilyen halat nem lehet csak úgy visszacsúsztatni

11

Visszaengedés előtt még jár egy búcsúfotó

12

És egy búcsúcsók

Ahhoz az élmezőnyhöz,aminek egyik vezető párosa a King-Baits Team. A tegnapi estével ellentétben most is mérlegelni kellett náluk. Szüksége is volt a  csapatnak a halra, hogy ne maradjanak le az Imperial Baits-Delta Team-hezképest, akik ezen a reggelen nem tudtak limiten túli halat mutatni a kamerának. Princz Józsi pontya 7,49 kilogrammos volt, így ő is feliratkozott a halfogók közé.

13

A King baits Team mindkét tagja fogott már halat a versenyen

Feliratkozott az eddig pontyfogó mellé  a Boilie Team Carpcenter-V.Uľany is egy 7,18 kilogrammos tőponttyal ami éppen hogy átcsúszott a az alsó súlyhatáron. De egy ilyen  küzdelmes megmérettetésen annak is örülnek a horgászok, ha csak 1 dekával túl tudják lépni az alsó limitet.

16

Az első Carpcenteres töves, de remélhetőleg nem az utolsó

A tavalyi győztes csapatnak egyenlőre nem húzzák el olyan gyakran a szerelékeit a pikkelyesek, mint azt szeretnék. A Sziszi Carp Team-nek ennek ellenére a keddi napra sikerült egyrészt a 7 kilogramm feletti pontyot fogók- és az egyáltalán halat fogók táborába feliratkozni. Büki Szilárd tükörpontya egészen pontosan 7,55 kilogrammos volt a mérlegelésnél.

17

A tavalyi versenyen győztes csapat is elkezdte a halfogást

Az ismét 180 fokot forduló időjárás,  kedvezett a Carpdevils Teamnek is. Balis Józsi és Oprics Laci  a HD Pozsár Team-hez hasonlóan két hallal várta a mérlegelést. Összetettben a ma reggeli két ponttyal át is vették a vezetést.

18

A Carpdevils-es srácok közül az éjszaka folyamán mindketten eredményesek voltak. Balis  Józsi 8,05 pontya kilogrammot mutatott a mérlegelésnél

19

Oprics Laci 13,97-essel zárkózott felé csapattársa mellé

Pölöske ismét megforgatta képzeletbeli szerencsekerekét és az eddigi kettő helyett most már négy azon csapatok száma, akik között szinte semmilyen különbség nincsen. Látva az időjárást, várhatóan este ismét átrendeződik az élboly, ami a versenynek csak jót tesz.

Kedd reggeli állás:

kedd

Összsúly: 292.58 Kg
Darab: 29 db
Átlagsúly: 10.09 Kg
Legnagyobb hal: 16.3 Kg-HD Pozsár Bojli Team

[hana-flv-player video=”http://www.pv-tv.tv/ATTILA/flv/p3.flv” width=”560″ height=”340″ description=”” player=”4″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

A 31 csapatból immár 14-en állnak értékelhető hallal, és ez a szám az esti mérlegelés után tovább fog nőni.
Addig is görbüljön a bot és füstöljön a fék!

Szöveg és kép: Vetró Péter

A reggelek ha nem is szivatóval, de mindenképp nehezen indulnak. Nincs ez másképp a mai nappal sem. Az időjárás pedig, mint Janus arca napról napra változik. A tegnap esti erős szél mára ismét lecsendesedett, de szerencsére nem társult hozzá kánikula. Ezáltal lehetősége nyílhat olyan csapatoknak is értékelhető halat fogni a táplálékot kereső halak közül, akiknek eddig nem sikerült.

A tegnap este után a stábot és a segítőket az foglalkoztatta leginkább, hogy Halász Feriék vajon a reggeli mérlegelés után meg tudják-e őrizni vezető helyüket, vagy az eddigi legnagyobb vetélytársuk; a King Baits Team vissza előzi-e őket. Természetesen azt sem lehetett, és nem is lehet egy percig sem kizárni, hogy a folyamatosan változó időjárási körülmények között jön egy csapat, amelyik belenyúl a tutiba. Ha van olyan tó hazánkban, ahol ez bármikor megtörténhet: az Pölöske. Ennek ellenére a versenynek ebben a szakaszában ez a két csapat az, akik eddig egyenletes teljesítményt nyújtanak.

Ahogy az várható is volt, a halak eddigi szélvédett helyeikről elindultak táplálék után olyan helyekre is, ahol eddig nem jártak. Ezekből a portyázó egyedekből sikerült egy kereken 13 kilogrammos tőpontyot a Cseh Mikbaits Team csapatának szákba terelnie. 7 kilogramm alatti pontyból a srácok is fogtak, de a nagyobbak közül csak ezt sikerült kikampózni az ágak közül. Ezzel a ponttyal újabb csapat került fel az összesített táblára.

Kép_[01.jpg]_[ Milan Vyprachticky kereken 13 kilogrammos tőpontyával]

A közvetlen parti helyek nem adtak igazán sok halat eddig a II. Max Nollert Kupán. A cseh fiúk fogása viszont előrevetítette, hogy talán több csapatnál is- akik ezekből a rajthelyekből választottak- meg kell állnunk mérlegelni. A 32-es hely volt az a hely, ami először alátámasztotta ezt, és Pásztor Attila 7,54 kilogrammos tükrösével az Angels Carp Team is új csapatként kerül fel a mai tabellára.

Kép_[02.jpg]_[Pásztor Attila tőpontya azt jelentette, hogy az Angels Carp Team is feliratkozott az értékelhető halat fogó csapatok közé]

Kép_[03.jpg]_[Náluk is tapasztalható volt az, hogy különféle praktikákkal próbálkoztak túljárni a halak eszén. Por dipben még a horgot is eltüntették]

Versenyszervezés szempontjából külön pozitívum, hogy egyre több párosnak sikerül limiten felüli pontyot fogni, hiszen egyrészt szorosabb és kiélezettebb lesz a versengés egészen a végső dudaszóig, másrészt a versenyzők is könnyebben küzdenek meg az elébük kerülő nehézségekkel. Még az olyan rutinos versenyzőknek is meg kell küzdeni a halért, mint Vucskics Csaba. A tapasztalat itt is halat eredményezett és a Boel Baits Team 13,53 kilogrammos tőpontya önmagában jó helyezést jelent az összetettben.

Kép_[04.jpg]_[ A rengeteg horgászat alatt szerzett tapasztalat gyümölcse ez a szép hal]

Kép_[05.jpg]_[Ismét egy egészséges, életerős ponty a matracon]

Az NG Carp-Carp’R’Us Team második értékelhető halát fogta az eddigi két nap alatt. A legnagyobb kifogott 14,04 kilogrammos pontyot Szabó Tomi tövese mindössze egy dekával szárnyalta túl. A verseny eddigi legnagyobb halán kívül még egy érdekes végszereléket láthattunk náluk, olyan formájú horoggal, amit más csapatoknál nem. Ezt természetesen később részletesen bemutatják a fiúk.

Kép_[14.jpg]_[A kabala hal meghozta az igazit is]

Kép_[06.jpg]_[Egyet balról…]

Kép_[07.jpg]_[…egyet jobbról]

Kép_[08.jpg]_[Egyet pedig felülről]

Királyságuk viszont pünkösdinek bizonyult, mert pár perccel később egy hellyel lejjebb, a 15-ön Dercsár Krisztián 16,30 kilogrammos szépségdíjas tőpontyával átvette a vezetést a legnagyobb halnak járó kategóriában. És ezt a teljesítményt sikerült még egy 8,43 kilogrammos tőponttyal megfejelni. Ezzel a két hallal és a tegnapi teljesítményükkel ők is jelentősen felzárkóztak az élmezőnyhöz.

Kép_[15.jpg]_[A HD Pozsár Bojli Team újabb hala , melyet ismét Dercsár Krisztián fogott]

Kép_[09.jpg]_[Az eddig legnagyobb, verseny kifogott tőponty]

Kép_[10.jpg]_[ Mérlegelés után vissza a vízbe. De egy ilyen halat nem lehet csak úgy visszacsúsztatni]

Kép_[11.jpg]_[ Visszaengedés előtt még jár egy búcsúfotó]

Kép_[12.jpg]_[És egy búcsúcsók]

Ahhoz az élmezőnyhöz,aminek egyik vezető párosa a King-Baits Team. A tegnapi estével ellentétben most is mérlegelni kellett náluk. Szüksége is volt a csapatnak a halra, hogy ne maradjanak le az Imperial Baits-Delta Team-hezképest, akik ezen a reggelen nem tudtak limiten túli halat mutatni a kamerának. Princz Józsi pontya 7,49 kilogrammos volt, így ő is feliratkozott a halfogók közé.

Kép_[13.jpg]_[ A King baits Team mindkét tagja fogott már halat a versenyen]

Feliratkozott az eddig pontyfogó mellé a Boilie Team Carpcenter-V.Uľany is egy 7,18 kilogrammos tőponttyal ami éppen hogy átcsúszott a az alsó súlyhatáron. De egy ilyen küzdelmes megmérettetésen annak is örülnek a horgászok, ha csak 1 dekával túl tudják lépni az alsó limitet.

Kép_[16.jpg]_[Az első Carpcenteres töves, de remélhetőleg nem az utolsó]

A tavalyi győztes csapatnak egyenlőre nem húzzák el olyan gyakran a szerelékeit a pikkelyesek, mint azt szeretnék. A Sziszi Carp Team-nek ennek ellenére a keddi napra sikerült egyrészt a 7 kilogramm feletti pontyot fogók- és az egyáltalán halat fogók táborába feliratkozni. Büki Szilárd tükörpontya egészen pontosan 7,55 kilogrammos volt a mérlegelésnél.

Kép_[17.jpg]_[A tavalyi versenyen győztes csapat is elkezdte a halfogást]

Az ismét 180 fokot forduló időjárás, kedvezett a Carpdevils Teamnek is. Balis Józsi és Oprics Laci a HD Pozsár Team-hez hasonlóan két hallal várta a mérlegelést. Összetettben a ma reggeli két ponttyal át is vették a vezetést.

Kép_[18.jpg]_[A Carpdevils-es srácok közül az éjszaka folyamán mindketten eredményesek voltak. Balis Józsi 8,05 pontya kilogrammot mutatott a mérlegelésnél]

Kép_[19.jpg]_[ Oprics Laci 13,97-essel zárkózott felé csapattársa mellé]

Pölöske ismét megforgatta képzeletbeli szerencsekerekét és az eddigi kettő helyett most már négy azon csapatok száma, akik között szinte semmilyen különbség nincsen. Látva az időjárást, várhatóan este ismét átrendeződik az élboly, ami a versenynek csak jót tesz.

Kedd reggeli állás

Helyezés

Csapat név

Szektor

Súly

1

Carpdevils Team

27

49.10

2

King-Baits Team

22

46.75

3

Imperial Baits-Delta Team

5

43.44

4

HD Pozsár Bojli Team

15

36.28

5

NG Carp-Carp’r’Us Team

16

21.75

6

Tigerbaits-Pancser Team

20

19.27

7

Boel Baits Team

1

13.54

8

Mikbaits Team

29

13.00

9

Max Carp- Halfarkasok Team

21

10.28

10

Mainline-Ace Carp Team 2.

26

9.50

11

Sziszi-S-Carp Team

17

7.55

12

Angels Carp Team

32

7.54

13

All In Fishing-Underworld Baits Team

24

7.40

14

Boilie Team Carpcenter – V.Uµany

23

7.18

Összsúly: 292.58 Kg
Darab: 29 db
Átlagsúly: 10.09 Kg

Legnagyobb hal: 16.3 Kg-HD Pozsár Bojli Team

A 31 csapatból immár 14-en állnak értékelhető hallal, és ez a szám az esti mérlegelés után tovább fog nőni.

Addig is görbüljön a bot és füstöljön a fék!

Szöveg és kép: Vetró Péter

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.