II. Max Nollert Kupa,Pölöske – Szerda este

Újabb délután. Egészen pontosan újabb izzadságos, küzdelmes, vérverejtékes délután. Nem csak azért, mert tűző napon, negyven fokban a szúnyogok képesek felvenni a száguldó csónak tempóját, így késztetve minket egy kis plusz testmozgásra. Hanem azért, mert ezek a nappali órák a versenyzők számára jelentenek igazi kihívást.

00

Hogy folyamatosan tájékoztatni tudjuk az olvasókat folyamatosan vízen vagyunk

Elmondatjuk és leírhatjuk kismillió és egyszer, hogy a kora délutáni órák nem igazán eredményesek. És ez akkor sem fog megváltozni, ha pont ezekben az időpontokban érkeznek a legnagyobb testű pontyok. Legalább is a II. Max Nollert Kupa eddigi napjai ezt mutatják.

A reggeli összesítő adatok alapján látszik, hogy az első két helyezett csapat között mindössze körülbelül 5 kilogramm a különbség.  A mai mérlegelést, pont a nagy kánikula miatt kicsit előrébb hoztuk csupa pontybaráti szeretetből, mert nem kívántuk, hogy az esetlegesen kifogott halak sokáig raboskodjanak a zsákokban.  Útközben a King Baits-es fiúk ránk telefonáltak, hogy sikerült egy 15 körüli pikkelyes fogniuk, ami ugye azt jelenti, hogy az első nap után ismét ők vezetik a versenyt. A mérlegelésnél a tőponty ha nem is volt 15 kilogramm, de Princz Józsi hala 14,60 kilogrammal  egy hellyel előre tolta a King Baits csapatát.

01

A King Baits Team újabb 10 feletti hala

A jól megszokott pölöskei módon a fogás körülményei itt sem voltak hétköznapiak. Józsiék egy  előttük lévő karón keresztbe húzva, visszafelé kb. 45 fokban húzták a szereléket,melynek köszönhetőn egy tőlük oldalra lévő bokor alá sikerült letenni a csali. Ezt kívánta meg pontban 13 órakor ez a szép töves.

Ezután érthető módon megkísértettük az ördögöket. Hiába terveztünk színpadias belépőt, a csattanó mégiscsak az övék volt, mikor kiemelték a 12.60-as pontyot tartalmazó pontyzsákot. És igazi varázsló módjára még egy második zsákot is előhúztak  a kalapból. Az élen így újra ők állnak, de az előnyük most már kevesebb, mint 3 kilogramm. Ennél nyitottabb már csak akkor lehetne a verseny ha egyforma súllyal és darabszámmal állnának.

02

Újra az élen. Balis Józsi 12,60-as tőpontyával

12

Oprics Laciék Második hala 8.72 kilogrammot mutatott a mérlegen

Azért a többi csapatról se feledkezhetünk meg, hiszen aki nyomon követte a tavalyi eseményeket tudja, hogy a Sziszi Carp Team, az  egy éjszaka alatt fogott 55 kilogrammjával nyerte a versenyt. Ha már őket említjük, ők is megfogták második pontyukat. Mecséri Gábor hala túl volt a 9 kilón is.

03

A tavalyi győztes és harmadik helyezett, idén egyesített erővel  egy csapatban indul

Amikor pedig már jöttünk volna el, a fejem mellett sült el az egyik bot. A fárasztást természetesen „testközelből” követtük végig, ám sajnos matyó hímzést megszégyenítő műremeket alkotott valami a víz alatti ágakon. Így már nem tudjuk meg mekkora hal lehetett Gábor horgán.

A hetedik helyen álló Tigerbaits- Pancser Team eddig 4 darab hallal képviseltette magát a versenyben. 8.26-os pontyuk azt jelenti, hogy amennyiben az előttük álló csapatok nem fognak értékelhető halat, a 4. helyről várhatják az éjszakát.

04

A Tigerbaits színeiben: Gönczöl Gábor, Gönczöl János és egy 8,26-os tükrös

Ugyanez vonatkozik a Mainline Ace Carp 2-es csapatára is. Ezen a versenyen –ellentétben sok más hazai bojlis versennyel- akár egy hallal is helyezéseket lehet nyerni.  Ma úgy látszik a tükörpontyok aktivizálták magukat, mert ők is ezt fogtak.

05

Triumvirátus. Középen a halfogó Horváth Karcsi

Azoknál a csapatoknál akiknek nem sikerült most halat fogni, Ray Dale smith adott tanácsokat, tippeket. Sőt, néhány helyre, ahol kifejezetten sok gondot okoztak a dévérkeszegek, még egy speciális zsugorfóliát is vitt. Ezt a bojlira kell húzni, és öngyújtó felett rázsugorítani, így az aromák ki tudnak oldódni, de a fehérhalak mégsem tudják  őket apránként lerágni. De még ha ezzel sem lehet halat fogni, egy olyan embertől tanácsokat kérni, mint Ray, önmagában nagy élmény, és plusz energiákat adhat a verseny hátralévő részére.

06

Ray sokéves tapasztalatát és felszereléseit is megosztotta a csapatokkal

Ezen a héten úgy látszik a kapitális egyedek hobbijává vált a horgász szakirodalom folyamatos megcáfolása, és a legnagyobb hőségben táplálkoznak a legintenzívebben.  A 32-esen a Pecabolt Team az esti fülledt melegben fogta új „belépőként”  a 13,18 kilogrammos tőpontyát. Szintén büdös, az emberi orr számára kifejezetten kellemetlen bojli kombinációval, és nem a legkisebb méretben. A többi műhelytitok.

15

Novák Csabáék igencsak megküzdöttek ezért a halért. 3 napot kellett rá várniuk

Szili Gabiék majd 12 kilogrammos tükörpontya is azt támasztja alá, hogy Pölöskén a délutáni fülledt idő a legalkalmasabb , a 10 kiló feletti pikkelyesek megfogására.

13

Az Imperial Baits-Carp’R’Us Team színeiben Laposa József  ismét Elite bojlival fogta gyönyörű tükörpontyát

07

Jogos az öröm

Az Angels Carp Team balszerencsés körülmények között ma már veszetett egy biztosnak vélt halat, de a délután kárpótolta őket. Májas ízesítésű, fenéken elfektetett bojlival sikerült egy 14,30-as tőpontyot fogniuk.

08

Ha elvesztenék egy 8 kilogrammos halat, ilyennel szeretném én is kárpótolni magam

09

Ilyen szép hallal élvezet a közös fotózás a vízben

10

ha nem is aranyhal, de azért Attila, babonából kívánt  még tőle hármat…Gondolom pontyot

11

Ezt a kamerának is látni kell

Akár már karakterpazarlásnak is nevezhető, ha leírom hogy ez jelentősen megemelte a srácok jelenlegi ázsióját, de hát ez van.

A verseny jelenlegi állása:

lista

Összsúly: 579.04 Kg
Darab : 57 db
Átlagsúly: 10.16 Kg
Legnagyobb hal: 20.1 Kg- All In Fishing-Underworld Baits Team

Az első két helyezett  úgy tűnik nem örült a mezőny sűrűsödésének, és a mai szép halakkal egy picit megléptek az üldözőktől. Holnap is kelljen mindenki jó korán és olvassák beszámolónkat, nehogy lemaradjanak  a legfrissebb eredményekről. Mi rajta vagyunk!

14

Munka imitáció felsőfokon

Addig is görbüljön a bot és füstöljön a fék!

Szöveg és kép: Vetró Péter

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.