II.Max Nollert Kupa, Pölöske – Hétfő este

A reggeli enyhe idő, a  meteorológia előrejelzések ellenére ismét kánikulába csapott át. Ez a fogási eredményeken is meglátszott. Napközben nem igen lehetett hallani arról, hogy a csapatok értékelhető kategóriába sorolható halat fogtak volna. Az esti körút így több szempontból is érdekesnek ígérkezett, hiszen a már eddig is szoros versenyben nagy volt rá az esély, hogy a csapatok még közelebb kerülhetnek egymáshoz egy-egy szép fogással.Az a bizonyos halvány lila balsejtelem beigazolódni látszott már az első helyen ahová megérkeztünk. A Carp Devils Team az esti jó szerepléssel ellentétben most nullával zárta a nappali órákat.  Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy Balis Józsi elmondása szerint, az ő helyük egy éjszakai pálya, mert arra a területre naplemente után járnak táplálkozni a nagyobb testű pontyok.
Hozzájuk hasonlóan a többi csapatnál is fejtörést okozott a délelőtt és délután eredménytelensége. Sokan átgondolták az eddig alkalmazott taktikájukat ami a  bójázást és etetést illeti.  Volt aki a méretekkel variált, volt aki az ízesítéssel.

01

Új csalik kerülnek a horogra. 30 mmes golyók kerülnek a hajszálelőkére

02

Nagy csali nagy halaknak

Sok táborban zsákban, felakasztva szárították a bojlikat, mert a baj/ hőség,szúnyogok és apró pontyok képében/ nem jár egyedül, és megjelentek a keszegek is. A bojlikat, főleg a 25-30 mm-eseket igaz, hogy nem tudják felvenni, de apránként le tudják csipegetni a versenyzők horgairól. Ezt sokan a kőkeményre szárított golyókkal próbálják kivédeni.

03

Haltartó szákban száradnak a 24 mm-es vére-halas bojlik

04

A King Baits Team csaknem összes bojlija száradásra van ítélve

06
Volt amit viszont nem a napon, hanem árnyékban hagytak szikkadni, hogy csak a külső felülete legyen kemény  a csalinak

Érthető módon voltak olyanok is, akik nem várták meg a halakat és megpróbáltak elébük menni. Radarral megkeresve a jónak vélt haltartó helyeket, fás-bokros területeket, folyamatosan változtatták etetőbójáik helyét.

07

A helykereséshez elengedhetetlen a csónak radarral felszerelve

08

Ha megvan a tutinak vélt hely, már csak lendíteni kell

09
És kecses mozdulatokkal beejteni a felcsalizott szereléket

Ezen a délután az első halat a 21-es helyen mérlegelhettük. Bárdóczky Zoltán 10,28 kilogrammos pontyával a Max Carp-Halfarkasok Team is feliratkozott  a halfogók közé.

10

Bárdóczky Zoltán 10.28 kg-os tőpontyával

11
Talán találkozunk még vele péntek délelőttig

Igaz, hogy még csak hétfő van, de szerintem már most körvonalazódott minden csapat előtt, hogy itt bizony szó szerint meg kell küzdeni minden halért. Sokszor még a kisebbeket sem tudták a csapatok megmeríteni mert már előtte leverték magukat az akadóban. A Max Carp-osok ezt egy érdekes végszerelékkel oldották meg. Ez a szerelék  csúzligumi és fonott zsinór ˇkereszteződéséből” állt, ami erőgumiként funkcionált, csak annál lényegesen erősebb verzióban. Főként ennek köszönhetik, hogy sikerrel szabadították ki a vízi dzsungelből halukat.

12

Az a bizonyos sufnituningos szerelék, mely erőgumiként funkcionál

A 20-as helyen a Pancser Team, akik ugyanazon a helyen ülve, mint a  tavalyi versenyen, ismét egy 10 kg körüli pontyot fogtak. A mérleg Gönczöl Gábor pontyánál 9,72 kilogrammot mutatott. Ők is elmondták, hogy az újabb pontyot szintén csali váltásnak, a fűszeres-gyümölcsös íz kombinációnak köszönhetik.

13

Két nap-két hal. Eddig egyenletes a Pancser Team teljesítménye

Sajnos ezután is a legtöbb helyen csendes tábori kép fogadott minket. A fiúk újabb, fogósnak vélt szerelékek elkészítésével voltak elfoglalva, vagy éppen pihentek a sátorban, hogy rákészüljenek  a várható éjszakai kapás dömpingre.

14

A szúnyogháló egy ilyen területen, több mint komfortos

15

Sok helyen találkoztunk a PVA különböző módon történő felhasználásával

16

Itt  a mai délután nyugodtan pihentek a botok

17
Az NG Carp- Carp’R’Us Team jókedve az eddigi eredménytelenség ellenére is töretlen

Persze nem volt az egész tó süket. Volt csapat aki szintén a Max Carp-osok mintájára most iratkozott fel a képzeletbeli eredményjelzőre. Ők a HD Pozsár Bojli Team voltak, akik olyannyira örültek a fogásnak, hogy még a  vízből is fényképezték első halukat. Igaz ebben picit közrejátszott az is, hogy talpalatnyi területükön, mi a stáb, minden szabad területet elfoglaltunk. Szép,egészséges tőpontyuk a mérlegelésnél 11,55 kilogrammosnak bizonyult.

18

A legszebb fogások filmen is láthatóak lesznek

19

Hencsei Szabolcs és Dercsár Krisztián első, mérlegelhető halukkal

20

Ezt a halat kötelező fotózni…bármi áron

21
És természetesen kötelező visszaengedni. A HD Pozsár Bojli Team sem tett másképp

A főhadiszállásra visszahajózva az Imperial Baits Team csapata szolgáltatott egy kis izgalmat, és végignézhettük az első fárasztást Kormányos Miki előadásában. Üröm az örömben, hogy már a bot hajlásából lehetett látni; nem egy kapitális példány küzd a horgon. Pár pumpálással később a ránézésre 2 kilogrammos ponty már vissza is nyerte szabadságát.

22

Még nézőként is örömteli egy fárasztás

23

Sajnos viszont a horgon védekező hal meg sem közelítette az alsó súlyhatárt

24

Így Drahota Misi már csak a botot hozta vissza a helyükre

„Az utolsókból lesznek az elsők” elcsépelt mondás illik  legjobban az Imperial Baits –Delta Team-re. A régi mondás első része azért mert mai beszámolónkban, mint utolsó halat fogó csapat vannak megemlítve, a második rész pedig azért mert két fogott pontyukkal átvették az összetett versenyben az első helyet. Lukács Árpád egy 9,90 kilogrammos, míg Halász Feri egy 10,23 kilogrammos ponttyal segítette csapatukat a vezető szerephez.

25

Lukács Árpád 9,90 kg-os pontya kellett a jelenlegi összetett első helyhez

26
Csakúgy, mint Halász Feri 10,23 kg-os tőpontya

A verseny jelenlegi állása:

allas

Összsúly: 175.48 Kg
Darab: 18 db
Átlagsúly: 9.75 Kg
Legnagyobb hal: 14.04 Kg – Imperial Baits-Delta Team

[hana-flv-player video=”http://www.pv-tv.tv/ATTILA/flv/p2.flv” width=”560″ height=”340″ description=”” player=”4″ autoload=”true” autoplay=”true” loop=”false” autorewind=”true” /]

Az éjszaka viszont újra osztja a kártyákat, és hogy ebből a csapatok mennyit tudnak profitálni…
Kedd reggel ismét találkozunk a csapatokkal és megnézzük kit, mennyire viselt meg az éjszaka.
Addig is görbüljön a bot és füstöljön a fék!

Szöveg és kép: Vetró Péter

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.