IBCC sorsolás

IBCC sorsolás

A sorsolásról az IBCC Versenyszabályzat 6. pontja rendelkezik melyet a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, nem a szokásos módon a közönség előtt tart meg a szervező, hanem az online térbe helyezve, élő televíziós adás formájában. A sorsolás nyomon követhető október 21-én 18:00-tól a www.ibcc.hu-oldalon.

Húzási sorrend

Helyszíne: Club Tihany, Wimbledon terem
Időpontja: 2020.10.20-án 08:00-18:00-ig, 2020.10.21-én 08:00-16:00 óráig folyamatosan.

Az előzetes, helyszíni regisztráció alkalmával a csapatok megadott időpontokban érkeznek a Club Tihany területén kialakított adminisztrációs ponthoz. A szükséges dokumentumok bemutatása és kitöltése után a csapat egyik képviselője egy sorszámot húz egy erre a célra kijelölt urnából, amelyben egy előzetes határidőig, már online regisztrált csapatok létszámával megegyező szám található. A neve és a húzott sorszáma felkerül majd egy a regisztráció helyszínén kifüggesztett listára. Az így kialakított sorrend alkotja majd azt a listát, mely alapján a horgászhelyek kisorsolása történik.

A tényleges húzási sorrend 2020.10.21-én, a helyszíni regisztráció lezárása után állapítható meg. Abban az esetben ha az előzetesen regisztráltnál a helyszínen kevesebb csapat jelenik meg, akkor a sorsolási sorrend nem változik, csupán a listán elfoglalt helyezésük módosul a táblázatból kiesett sorszámok függvényében.

A Sorsolás

Helyszín: Club Tihany, „Beach Grill” területén kialakított TV stúdióban

időpont: 18:00 óra

A verseny szervezője, Csörgő Tamás 2020.október 21-én a regisztráció befejezése után, 17:45 percig helyszíni regisztráción személyesen megjelent csapatok létszámának megfelelően alakítja ki a verseny hivatalos térképét és jelöli ki azokat a helyeket, amelyek egy úgynevezett PEG számmal és a hozzátartozó földrajzi megjelöléssel ellátott szelvényen kerülnek bele a sorsoláshoz használt zárható tojás alakú dobozba. A dobozokat egy urnába helyezzük, majd a sorsolás ebből történik.

A Versenyszabályzatban rögzíttek szerint a sorsolásban résztvevő személy felolvassa a sorsolási sorrend első helyén álló csapat nevét, majd kihúzza egy dobozt az urnából. Azt kinyitva felolvassa a hely nevét, amelyet a már említett PEG szám is jelöl.  Sorsolás így folytatódik egészen a húzási lista utolsó csapatáig, mígnem már csak egyetlen horgászhelyet jelző doboz marad az urnában.

A sorsolás eredményét a szervező az esemény hivatalos oldalán teszi nyilvánossá, a sorsolást követően.

A sorsolás eredményének közzététele

A sorsolás eredményét a szervezők közzéteszik a verseny hivatalos weboldalán, és bemutatják azt a 20:00 órakor kezdődő élő televíziós műsorban is a The Fishing and Hunting csatornán.