IBCC 2020 – 5. nap Percről-percre

Kövesd velünk percről-percre a VI. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, majd október 22-től, a verseny ideje alatt minden nap 20 órától ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból a The Fishing and Hunting csatornán!

08:22 – Reggelre fordult a kocka. Az éjszaka folyamán a Mikbaits & Moraviafishing.cz csapat 13db mérlegelhető halat fogott, ezzel átvette a vezetést a The One Team 1-es csapatától. Marshalaink folyamatosan mérlegelnek és érkeznek a fogások.

08:55 – Változás történt a verseny legnagyobb kifogott halának listájában is. A Révfülöpön horgászó Szepezdi Extrémsport Szövetség az éjszaka folyamán egy hibátlan 26.10kg-os tőpontyot szákolhatott. Gratulálunk!

10:00 – A mezőny összfogása közel áll a 7 tonnához. Eddig a csapatok 622 db tőpontyot és 108 db tükörpontyot fogtak. A TOP5 verseny dobogójára felkerült a MIKBAITS-PARYS SK leelőzve a VMFishinget. 9db 20kg feletti ponty került eddig mérlegelésre.

10:40 – A Fonyód – Városi szabadstrandon horgászó Team 4 Carp csapat sárga lapos büntetésben részesült, az elsőfokú viharjelzés ellenére meghaladták az 500 méteres távolságot.

10:55 – A Balaton teljes területén másodfokú viharjelzés van! Tehát tilos a csónakhasználat!Kérünk minden csapatot, hogy figyeljék a viharjelző fényeket, vagy töltsenek le erre szolgálatos applikációt!

11:15 – Az éjjeli fogásával a Szepezdi Extrémsport Szövetség csapat megdöntötte a versenytörténelemben eddig kifogott legnagyobb hal súlyát, ami jelenleg 26,10kg.

12:18 – A siófokon horgászó Lojzi-DPH Carp Team nagyot ugrott, második helyre került a TOP5 versenyben három darab 20kg feletti pontyfogásuknak köszönhetően. Ilyen még nem volt az IBCC történetében.

13:10 – A Balatonalmádiban horgászó Baitbox-team másodfokú viharjelzés alatt csónakot használt, ami szigorúan tilos. A verseny főbírája kénytelen volt piros lapot adni erre az akcióra, ennek következtében a csapat már nem folytathatja a versenyt. Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályzatban leírtakat.

A viharjelző rendszer fokozatai:

ALAPFOK

Ha a jelzőrendszer alapon van, akkor a legerősebb széllökések a következő órákban várhatóan nem haladják meg az erős, 40-45 km/h sebességet. Alapfok esetén nem lép működésbe a viharjelző lámpa.

ELSŐFOKÚ VIHARJELZÉS

Elsőfokú viharjelzés esetén a szél várhatóan erősebb lesz, mint 45 km/h, azonban nem haladja meg a 60 km/h sebességet, a viharjelző berendezés percenként 45-öt villan. Ebben az esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Tehát ehhez mérten Tilos, a déli parton az 550 méteres behúzási távot meghorgászni!

MÁSODFOKÚ VIHARJELZÉS

Másodfokú viharjelzés esetén már viharos – 65 km/h-t meghaladó – szél várható, a viharjelző lámpák percenként 90-szer villannak fel. Ebben az esetben a vihar rövid időn belüli megérkezését jelzik.  Tilos csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével). A szabályszegő felelőtlenül kockáztatja az életét. Ilyen esetben a versenyszabályzatban leírt büntetési szankciók lépnek életbe!

14:13 – A csapatok nem kímélik stábjainkat és természetesen fotósainkat sem. Szerencsére a Balaton nagyon jó arcát mutatta az éjjel folyamán és bőven akadt megörökítendő pillanat, amiket este 20:00-kor kezdődő élő adásunkban meg is mutatunk. Addig nézzünk pár képet a versenypályáról:

15:25 – A Balatonlellén horgászó Renmar Team súlyos hibát vétett, sajnos ők is abba a hibába este, hogy figyelmen kívül hagyták a másodfokú viharjelzést és csónakkal vízre szálltak. A csapat megkapta a piros lapot, ami a verseny végét jelenti számukra.

15:45 – Minden csapat ezt várta! Az egész Balaton területén megszűnt a másodfok, első fok lépett érvénybe! A Déli oldalon 500 méter a megengedett legnagyobb távolság jelen esetben az északi parton pedig 450 méter!

16:05 – A Balatonberényben horgászó Renmar1 figyelmen kívül hagyta a másodfokú viharjelzést, ennek következtében sajnos ez a csapat is megkapta a piros lapot, ezért a verseny számukra is véget ért.

17:30 – Folyamatosan érkeznek a szebbnél szebb fogások a VI. IBCC-n!

18:10 – Természetesen ma este is 20:00-tól élő adással jelentkezünk a verseny fontosabb pillanatairól a Fishing and Hunting csatornán és az IBCC-facebook oldalán! Az eddigi adásinkat ITT lehet visszatekinteni.