IBCC 2020 – 1. nap Percről-percre

Kövesd velünk percről-percre a VI. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, majd október 22-től, a verseny ideje alatt minden nap 20 órától ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból a The Fishing and Hunting csatornán!

07:22 – Gyönyörű idővel indul a VI. IBCC! 12:00-kor startol a verseny!

08:19 – A regisztráció ideje alatt 200 csapat érkezett a versenyre, tegnap este élő adásban megtörtént a helyek sorsolása. A csapatok által sorsolt helyeket ITT tekinthetitek meg.

08:58 – Nézd vissza tegnap esti első élő adásunkat:

09:14 – A csapatok reggel 07:00-tól elfoglalhatták az élő adásban kisorsolt helyeket. Marshalok végzik a csónakellenőrzést minden csapatnál a verseny kezdete előtt. A déli oldalon 550 méter, az északin pedig 450 méter a maximális távolság, ameddig a szereléket be lehet juttatni. Ma, 12:00-kor elrajtol a VI. IBCC!

09:49 – Az eddigi évekhez képest, szigorodott a kifogott hal visszaengedésével kapcsolatos szabályzatunk is. Az adott csapatnál a mérlegelést kizárólag szomszédos csapattag személyében lehet végezni. Mérlegelés után a halat a marshal, vagy a szomszédból érkezett másik csapat tagja engedheti vissza.

11:30 – Félóra múlva indul a VI. IBCC a magyar tengeren! 200 csapat rajta készen várja a 12:00! Jelenleg csodálatos az időjárás, gyönyörűen süt a nap és ennek köszönhetően nincs viharjelzés érvényben!

12:25 – Gond nélkül startolt el a VI. IBCC! A csapatok vízre szálltak, keresik a megfelelő meghorgászandó helyeket. Az időjárás nagyon kegyes hozzánk, hisz nincs érvényben viharjelzés. Várjuk az első fogásokat!

13:20 – Ne feledjétek, ma este is élő adással várunk Titeket a Fishing and Hunting csatornán, facebook oldalán. Megmutatjuk mai napunkat videós összefoglalók keretében, a verseny fontosabb pillanatait és természetesen nyereményjátékkal is készülünk!

14:30 – Sajnos megszületett az első sárga lap az idei, VI. IBCC-n! A Balatonakarattya – Lido strandon horgászó Rézüst Carp Team figyelmen kívül hagyott egy fontos pontot a versenyszabályzatból, ezért 8 órás horgászatmegvonásban részesülnek. A versenyszabályzat szerint, a verseny teljes ideje alatt minden esetben legalább egy főnek a parton kell tartózkodnia. Minden csapatot kérünk, hogy saját érdekükben tartsák be a szabályzatban foglaltakat.

15:37 – A verseny kezdete óta közel három és félóra elteltével megszületett az első fogás! A Fonyód, Alsó Bélatelep – strand u strandon horgászó Mikbaits & Moraviafishing.cz csapat szákolhatott egy gyönyörű 12.6kg-os pontyot. Gratulálunk!

16:10 – Nem csak forgatóstábjaink, hanem fotósaink is gőzerővel dolgoznak. Szebbnél szebb fotókkal érkeztek vissza a Balaton különböző pontjairól:

17:12 – Egyelőre egy mérlegelhető hallal büszkélkedhet a mezőny, viszont a jóslások szerint az idei verseny is szép fogások várhatóak. Igaz, eddig minden esetben tavasszal került megrendezésre az IBCC, ez az őszi időszak a csapatok számára is ismeretlen, viszont jól tudjuk, hogy az ősz, az igazán nagyhalas időszak! Ne felejtsétek, este élő adással jelentkezünk 20.00-tól!

18:00 – A Balaton most igazán szép arcát mutatja, nem csak időjárás, hanem halfogás tekintetében is. Hihetetlen, a verseny kezdete után 6 órával, meg is van az első 20kg feletti hal! Gratulálunk a Bait Bait Pipecontrol.hu Carp Team-nek! A hal pontos súlya: 21.25kg.

19:35 – Jelenleg a versenyt a The One Team 1-es csapata vezeti, 22.02 kg-mal. Hamarosan, 20.00-kor kezdődik élő adásunk, ahol riportereink különböző helyszínekről élőben fognak jelentkezni. Természetesen a mai napon is lesz nyereményjátékunk!

ÉLŐ ADÁS