IBCC 2018 – 5. NAP

Kövesd velünk percről-percre a IV. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, 20 órától pedig minden nap ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból, mely weboldalunkon és a Fishing and Hunting Facebook oldalán. Kövess bennünket az Instagramon is – keresd az IBCC_official-t és hasznIBCC – Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kup…áld az #ibcc2018 jelölést!

 

19:01 – A változékony időjárás ellenére szüntelenül érkeznek a fogások a marshaloktól. Íme néhány szebb ponty a mai napról:

dav

 

18:09 – A csapatok a nyugati medencében nem igazán tudtak sokáig fellélegezni, ismét másodfokú a viharjelzés!

17:09 – A viharjelzés már kedvezőbb! Az egész Balaton területén első fok található, melyben engedélyezett a csónakhasználat a csapatok számára!

16:4930 TONNA ÖSSZFOGÁS! Ez a szám több mint a duplája a tavalyi verseny összfogásának!! Továbbra is folyamatosan érkeznek a fogások, melyeket kollégáink gőzerővel dolgoznak fel.  Az alábbi linken megnézhetitek az pontos jelenlegi eredményeket: http://ibcc.hu/results_2018/page.php?page=9

15:40 – Egyenlőre még csak a nyugati medencében muszáj a csapatoknak pihentetni a csónakhasználatot. A déli parton küzdenek a horgászok a széllel, a hullámokkal és a partra kitörő vízzel. Fotós kollégánk készített pár jól sikerült képet, melyet megmutatunk Nektek.

 

13:30 – Balatonberényben horgászó csapaté a verseny legnagyobb hala! A CT LIBUN által fogott ponty 24,02 kg, ezzel övék a legnagyobb, jelenleg! Majd kettő kilógrammal nyomot többet a mérlegen, mint az eddigi legnagyobb, a vonyarcvashegyi 22,83-as.

13:02 – Az élen álló Startbaits SK tagjai teljesen kidőltek, mindhárman alszanak. Nem csoda hatalmas tempót diktáltak, most viszont a viharjelzés miatt nem tudnak csónakkal a vízre menni, a fáktól pedig a partról dobni lehetetlen. Így aztán érthető, hogy a  legjobb választás az az erőgyűjtés lehet, hiszen amint feloldják a II. fokú jelzést újra behúzhatják végszerelékeiket.

12:13 – Érezhető, hogy hamarosan megérkezik az időjárás változásozás, a nyugati medencében tart még a másodfok! A legtöbb csapatnál mostanra már tarajos hullámok ostromolják a partot!

11:17 – Fonyódligeten a 124-es helyen horgászó Team 4 Carp csapat mentőmellény nélküli csónak használat miatt sárga lapot kapott. Ez a büntetés 8 órás horgászati tilalommal jár!

10:50 – Beszéljenek egy kicsit a számok is az élő adásunkról, hiszen nagyon sokan kíváncsiak a IV.IBCC eseményeire.

Összesen 22.831 egyéni látogató nézte a streamet.

56 országból követték legalább 1 percig az eseményeket, 135 országból volt látogatónk.

09:43 – A nyugati medencében másodfokú viharjelzés van, azaz a csapatoknak tilos a csónakhasználat. Most kaptuk a hírt, hogy valószínűleg a déli órákra fog megérkezni a lehűlés széllel és némi esővel!

09:22ELÉRTÜK A 25 TONNÁT!   Nagyon úgy tűnik, hogy semmi nem állhat a Balatoni pontyok útjába! Folyamatosan érkeznek a fogásokról készült fényképek a marshaloktól! Íme a jelenlegi dobogó: Starbaits Slovakia – 776kg // CT Libun – 617kg // Mikbaits SK – 601kg ! Jelenlegi legnagyobb hal: Avid Carp CZ – 22.83kg

Íme pár kép a szebb fogásokról:

 

08:29 – A verseny eddigi legnagyobb halát a Vonyarcvashegyen horgászó  Avid Carp CZ fogta. A gyönyörű tőponty 22.83kg!

08:07 – Úgy tűnik, hogy a beígért hidegfrontra még várni kell egy kicsit, hiszen a csapatok a mai reggelen is napsütéses, igazán nyárias időjárásra ébredhettek. Ez a hír főként az északi oldalon horgászoknak kedvezőtlen, mivel ők a mélyebb területen tartózkodnak és a lehűlésben bíznak. A tavihar applikáció szerint a csak a nyugati medencében van első fokú riasztás.