IBCC 2018 – 4. NAP

Kövesd velünk percről-percre a IV. IBCC eseményeit! Weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a verseny részleteiről, ott leszünk a legfontosabb eseményeknél, 20 órától pedig minden nap ÉLŐ műsort sugárzunk a helyszíni stúdiónkból, mely weboldalunkon és a Fishing and Hunting Facebook oldalán. Kövess bennünket az Instagramon is – keresd az IBCC_official-t és használd az #ibcc2018 jelölést!

19: 39 – Változni látszódik a dobogós helyek összetétele, Starbaits Slovakia jelenleg még őrzi az aranyérmes pozíciót, viszont a második helyre feltornázta magát a Fonyód ligeten horgászó Mikbaits SK, a dobogó harmadik fokára pedig a Mikbaits – Parys került fel. Csekkold az eredménylistát ITT!

19:20 – A 114-es helyen horgászó RJR Team kiérdemelte a sárga lapot, hiszen a csapat mindhárom tagja csónakban a vízen tartózkodott. A sárga lappal 8 óra horgászati tilalom társul!

17:08 – Íme a mai nap eseményei képekben. Három darab 20kg feletti gyönyörű balatoni ponty, mozgalmas fárasztások, több mint 20 tonnás összfogás! Ez a IV.IBCC!

16:06 – Talán már érezhető a holnapi hidegfront előszele, a Balaton egész területén első fokú viharjelzés van. Egy egészen picit mérséklődött a beérkező fogások mennyisége, de ez nem azt jelenti, hogy hátradőlhetünk és elvezhetjük a Balatoni Riviérát 🙂

14:5320 TONNA ÖSSZFOGÁS! A verseny közepén járunk, 169 csapat büszkélkedhet mérlegelhető hallal.

 

14:42- A IV. IBCC-n több új versenypályát is biztosítunk a résztvevő csapatok számára. Egyik ilyen új placc Balatonszentgyörgyön található, ahol 4 csapat méretteti meg magát. Ez egy igazán vadregényes, fákkal és nádasokkal benőtt rész melynek szépsége a horgászokat is magával ragadta. Természetesen halak terén sincs hiány, mivel itt horgászik az első helyen álló Starbaits Slovakia is.

13:30 – A keleti és nyugati medencében 1. fokú viharjelzésre hívja fel a figyelmünket a tavihar applikáció. Érdemes figyelni a viharjelző állomásokat is, melyek elsőfokú viharjelzés esetén Percenként 45 villanással, másodfok esetén pedig percenként 90 villanással figyelmeztetnek.

12:40 – MEGVAN A 18 TONNA! A balatoni pontyok nem kímélik sem a csapatokat, sem a marshalokat és természetesen a stábot sem. Özönlenek az új fogások rendszerünkbe. Az első helyen Starbaits Slovakia áll 655kg-mal, a második helyen a Mikbaits – Parys 438.30kg-mal, a harmadik helyen pedig a Carp Club CR II 431.21kg-mal. Továbbra is dübörgök a déli part, elég nagy a kontraszt az északi oldallal szemben.

11:29 – Egyre nagyobb halakat fognak ki csapataink! Percről percre frissülnek a fogások – szerencsére annyi halat ad a Balaton, hogy alig győzzük az adatfelvételt!

 

09:45-Íme pár szebb fogás reggelről! Stábjaink útnak indultak, hogy megörökíthessék a mai nap legfontosabb eseményeit és nagyhalait!

09:25 – Nagyon úgy néz ki, hogy a csapatoknak a mai napon nem kell izgulniuk a csónakhasználat miatt, jelenleg alapfok van az egész Balaton területén. Holnapra viszont várható egy kis lehűlés széllel és némi csapadékkal, melyet főként az északi oldalon horgászó csapat várnak.

08:14 – Napsütés, lengedező kellemes szél és sok-sok hal jellemzi a IV.IBCC szerda reggelét! Infót kaptunk két 20kg feletti ponty kifogásáról is, melynek részleteivel hamarosan jelentkezünk! Jelen pillanatban közel 14 TONNA  az összfogás és 160 csapatnak van mérlegelhető hala. Az első helyen álló Starbaits Slovakia nagyot ugrott, hiszen 561.56kg-os fogásával most közel 200kg-ra növelte előnyét a második helyen álló Carp Club CR II teamszembe, akinek 340kg-ja van. Az adatfolyam beáramlása cseppet sem mérséklődött, a marshalok szinte megállás nélkül küldik a fogásokról készült fényképeket!