Horgász Világbajnokság 2014. Prelog – A hollandok nyerték a vb-t, a magyar válogatott végül a tizenharmadik. – 2.nap

Hajnalban harangzúgásra és légvédelmi sziréna hangjára ébredt a magyar válogatott. A települést ahol a csapat szállása volt a Horvátországban is komoly gondot okozó árvízi miatt került veszélybe. Szerencsére a mieinknek semmi baja sincs, mindenki időben és épségben kiért a Dubráva csatorna partjára. A víz a tegnapi naphoz képest újabb súlyos centimétereket emelkedett. A 4 órás verseny alatt is legalább 40 cm-t jött fel a csatorna vize, ami ma ismét egy másik arcát mutatta.

eromu

Közel a maximális teljesítményhez a dubravai erőmű

A rendkívüli esőzések nyomán a vízszint rég látott magasságokba emelkedett, amit a vízügyi szakemberek folyamatosan kontrolláltak. Érezhető is volt olykor a beavatkozás, a sodrás sebessége hol gyorsult, hol pedig lassult. Ehhez is alkalmazkodni kellett. A komolyabb méretű úszókat ma is használni kellett.

mezony_hompogygő_viz

Általában 35-50 gramm közötti úszók kerültek a szerelékekre, de láttunk olyat is, ahol 80 grammos úszóval fogták a márnákat. A főzsinór akár 25-ös is lehetett és több helyen felkerültek a fonott előkék is, ami ebben a műfajban azért elég ritka.

ukran_uszo

Egy ukrán versenyző úszói. A másik 80 grammos szerelék a kép készültekor épp egy márnát fárasztott

maros úszók

Sorban az úszók

A tegnapi szektor kettes után Szilvási Szilárd az “A” szektorba került. Nagyon nem volt könnyű dolga, csak úgy mint ahogy ott tegnap Ambrus Tibornak sem. Szilárd végül a 16. lett. A szövetségi kapitány tegnap úgy döntött, hogy Nagy Benedek helyett Pozsonyi Csabát ülteti be a csapatba. Csaba mára már igazán felszabadultnak tűnt. A “B” jelű szektorban horgászott. Sokáig nem volt sok élményben. Aztán a verseny második felében egy 4 kg-os márnát fogott úgy, hogy abba még a botja is beletört, de a gumizás végét fogva sikerült kifárasztani a halat. Fogása a szektorában a 4. helyre lett elég.

pozsonyi_csaba_mosoly

Itt még egyben a felszerelés, de a mosoly már megelőlegezett

Ambrus Tibor ma a C-ben horgászott. A rutinos versenyző rendkívüli energiákat fektetett a felkészülésbe. A válogatóval együtt 17 napot horgászott végig a csatornán. A tegnapi eredménye után ma feltétlenül jobbra számított ami aztán végül a 6. hely lett.

ambrzóus tibi szereléke

Ambrus Tibor ólmozása

Magyar szilárd a D szektorban lett a 8.

magyarszilárd_kapaszkodik

A kapás pillanata

erdei_attila

Erdei Attila az E szektorban lett a 6.

A tegnapi 45 pont után, ma 40 pontot tudtunk gyűjteni, ami a 13. helyre elég. A versenyt a hollandok nyerték. Győzelmüknek magyar vonatkozása is van, hiszen végig magyar fejlesztésű úszókkal horgásztak. Második lett a cseh, harmadik a szerb válogatott. Egyéniben a dobogó legfelső fokára a szerb Goran Radovics állhatott, a második és harmadik helyre pedig két holland ért fel. Stefan Altena ezüst, míg Arikan Klopp bronzérmes lett. Egy érdekes adalék: Az olaszok a 26., az angolok 16. helyen végeztek. Alan Scotthorne az 55, a legjobb magyar Erdei Attila a 25. helyen végzett.

Videó összefoglaló a második versenynapról:

Operatőr-vágó: Bors Csaba

Szerkesztő-riporter: Jéger Szabolcs