Horgász Világbajnokság 2014. Prelog – 16. a válogatott. Szilvási második, Erdei negyedik a szektorában -1.nap

Lezajlott az első versenynap a Prelogban rendezett világbajnokságon. Az esti komoly esőzés után ma gyakorlatilag napsütésben horgásztak a csapatok. A csatorna vízszintje a tegnapi naphoz képest legalább 40-50 cm-t emelkedett, ami a hidegfronttal együtt egy teljesen új helyzetet teremtett. A Dráva áradása és visszatartó hatása miatt valamelyest lassult tegnaphoz képest az áramlás is. Azok a szerelékek amelyek előző nap még jól működtek, ma már változtatásra szorultak.

mezonyAz előző napok tapasztalatai alapján mindenkinek nagyon kellett koncentrálni már az első percektől fogva, mert jellemzően ekkor lehetett nagyobb eséllyel megfogni a pályán táplálkozó márnákat. Később ezek valamiért gyengébben voltak foghatók. Jellemzően ez a halfaj tette ki a fogott súly nagyrészét, akinek sikerült 3-4 darabosabbat fogni belőle már jó helyezésre számíthatott, de persze emellett néhány apróbb testű szilva megfogása is kellett a jó szerepléshez.erdei_szakba

Erdei Attila három ilyen szép márnát is nyakon csípett

benedek

Nagy Benedek mellé ma nem állt a szerencse,…

alan_horgaszik

…ráadásul mellette az angolok szupersztárja Alan Scotthorne versenyzett

szilvasiszakol

Szilvási Szilárd ma is nagyot horgászott! Csak 13 dkg hiányzott ahhoz, hogy megnyerje a szektorátszilvasimosolyA mosoly érthető

erdeizsákmány

Erdei Attila zsákmánya is figyelemreméltó

A magyar csapat 45 pontot szerzett, ami az első forduló után a 16. helyre elég. A legelőkelőbb helyen a C szektorban horgászó Szilvási Szilárd végzett. Második lett úgy, hogy csupán 13 dkg hiányzott a “szektor egyhez”.  A második legeredményesebb magyar Erdei Attila aki a 4. lett a B szektorban. Magyar Szilárd a 9. lett az E-ben. Az A-ban horgászó Ambrus Tibor fogása a 15. helyre lett elég, csak úgy, mint Nagy Benedeké a C-ben.

A versenyben a hollandok vezetnek, második a házigazda horvát csapat a harmadik pedig szerbia válogatottja. Az angolok a 14. helyen állnak.

Saturday_results-1

Akad meglepetés bőven

A részletes eredmények letölthetők INNEN

Szénási Béla szövetségi kapitány az első forduló után úgy döntött, hogy cserélni fog. Holnap Nagy Benedek helyett a tartalék ember Pozsonyi Csaba kerül a csapatba.

Stábunk folyamatosan forgatott,így a mai eseményeiről lent egy videót is megtekinthetnek!

operatőr-vágó: Bors Csaba
szerkesztő-riporter: Jéger Szabolcs