Hármashorgok az első osztályról

Nem is sikerülhetett volna jobban az időzítés, az Excalibur hármashorgok piacra kerülésekor érkezett el hozzánk is a ragadozóhal-szezon. A fejlesztők nagyon pontosan tudták még a legigényesebbek elvárásait is, ennek megfelelően került ötvözésre az anyagminőség, a gyártástechnológia, a forma és végül a csomagolás, hogy a fajspecifikus hármashorgok a legmodernebbek legyenek. Nagyjából hat éve jelent meg a márkán belül az Excalibur termékcsalád. A profi botok, igényes zsinórok mellé csak a legkiválóbb minőséggel bíró termékek léphetnek be.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Végre elérhető mindenki számára egy olyan kimagasló tulajdonságokkal rendelkező hármashorog-család, amelyért nem kell indokolatlanul magas árat fizetni

Az Excalibur horgok megjelenésével újabb lehetőséget kapunk a még eredményesebb halfogáshoz, gond nélkül választhatunk harcsás, csukás, domolykós és pisztrángos változataiból kedvenc módszerünk sikeres, még tökéletesebb kivitelezése érdekében. A széles méretskála a biztosítéka annak, hogy a különböző, legszélsőségesebb, legextrémebb szituációkban is rendelkezésünkre álljon a megfelelő méret és forma.

Az Excalibur hármashorog extra méretei harcsahorgászoknak

A harcsák megfogásához tervezett Excalibur horgok a legszívósabb acélból készültek. Ezek a vanádium horgok tűhegyesek, vastag húsúak, kihajlásuk teljességgel lehetetlen. Anyaguk szilárd és kemény, rugalmasságuk csekély, hegyük egyenes állású, lézerélezett.

Nemcsak a színe, de a súlya is árulkodó lehet, ha kezünkbe vesszük: vanádiummal van dolgunk

A legminőségibb anyagszerkezet, szigorú ellenőrzés alá vont, hibamentes gyártási folyamat eredménye a horog. Rendkívüli keménysége azonnali, gyors behatolást biztosít

Érdemes megemlíteni a horog súlyát. A 4/0-s változat a mérlegen 4,5 grammot mutatott. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy könnyebb horgokat igénylő harcsás wobblereken a silány minőséget Excaliburra cseréljük. 2/0, 3/0, 4/0 és 5/0-s méretek állnak rendelkezésünkre.

Csukák megfogásához létrehozott változatai is rendkívül erősek, szintén vanádiumból lettek gyártva. Hasonlóan könnyű anyaggal bírnak, mint a harcsás változatok, példaként említendő az 1/0-s változat házilag mért súlya: 2,4 gramm. A horog hatalmas erőtartalékokkal rendelkezik, hegye a lézerélezésnek köszönhetően tartósan tűhegyes marad.

Akadályt és kegyelmet nem ismerő Excalibur. Jöhet bármekkora, bármennyi

A rendkívül kemény anyagszerkezet lehetővé teszi a vastag fonott zsinórokkal szűk területen, nagyon nehéz terepen történő fárasztást is. Nagyon sok esetben alapvető hibát követünk el azzal, hogy ilyen szituációkhoz nem a magfelelő horgot használjuk a nagy teherbírású, zéró nyúlási képességű zsinórokhoz. Erőltetett, hektikus fárasztás során egy vékony húsú, rugalmas hármashorog bizonyára kihajlana, nos, az Excaliburnál ilyen nem fordulhat elő.

Erő, tartósság, megbízhatóság…

Úszós szerelékekhez, de műcsalikon is egyértelműen ideális választás

Hosszú, fokozatos horoghegy-emelkedés = nagy átütőerő

A horogcsalád életre hívásakor a gyártó a kisebb testű ragadozókra horgászókra, a könnyűpergetőkre is gondolt. A domolykó és pisztráng horgászatát célzó műcsalis technikák, valamint az ezekben alkalmazott villantótípusok, wobblerek horgainak cseréje, helyettesítése tökéletesen megoldható az Excalibur horgaival. Természetesen sügéres, balinos, jászos csalik is felvértezhetők vele.

Domolykós Excalibur horgok, melyek 6, 8, és 10-es méretben érhetőek el

A fekete színű, black nickel horgok rendkívül könnyűek, lézerélezettek. Csekély vastagságuk ellenére erősek, edzettek, rugalmasságuk senkit ne tévesszen meg, a formatartásuk óriási, nem hajlanak ki. A horogöböl kellően széles, ami az akadás minősége miatt nagyon fontos. Az így kialakított horog a hosszabb fárasztás során is kellő biztonsággal tarja meg a halat.

Tálcán kínált csúcsminőség

Szerelékünk, vagy műcsalink legkényesebb szegmensét maximalizálhatjuk

Ha a szükség úgy kívánja, legfogósabb gyári, vagy házi készítésű domis csalijainkat vértezhetjük fel az Excalibur horgokkal

Amennyiben a tízes mérettől még kisebbet szeretnénk használni az Excalibur horgokból, akkor a pisztrángos csomagolásúakból kell választanunk. A 12, 14, 16, 18-as méretekkel lehetőségünk van a legparányibb műcsalinkat is felszerelni. Elenyésző súlyuk nem fogja befolyásolni az apróságok mozgását, fogósságát, de persze a helyes választásra, az összhangra figyelnünk kell.

Tűhegyes, erős horgok ők is természetesen

Garantáltan „ragaszkodni” fognak hozzá a halak, hegyük, anyaguk tartósságával nem lesznek peroblémáink

A pisztrángok ereje lesz a legjobb próbatétel az ultra light horgok trónkövetelő harcában

Forrás: Halmos Mihály