Fogós tavaszi horogcsalik

A természetes növényi és állati eredetű csalik mellett a különféle puffasztott magvak és speciális eljárással létrehozott csalogató anyagok megjelenésével átütő változás, új korszak kezdete jött el. Sikerességük okát több irányból is megközelíthetjük. Többségük a nagy levegő és olajtartalmuk miatt ingerlőn lebegnek a talaj fölött, ínycsiklandozó ízesítésüknek köszönhetően nincs az a békés hal, amelyik nemet tudna mondani a kísértésnek.

Fogóssága és kényelmes használata mind a létjogosultsága mellett döntött, nem igényelt a tárolása nagy odafigyelést (nem romlott meg, nem kellett hűtve tárolni, stb.), minden esetben frissen, jó minőségben a rendelkezésünkre állt. Cikkünkben olyan pufikat és pelleteket gyűjtöttünk össze, melyekkel akár már az első tavaszi napokon – élő csalik hiányában is – eredményesek lehetünk.

Carp Expert Dipped Puffi

Az eltelt évek során a Carp Expert cég magas minőségű békés halas kiegészítőivel, etetőanyagaival tette le a névjegyét. Itt volt az ideje annak, hogy a horogra valók gyártásával is az élmezőnybe kerüljön.

Állaga és aromája teszi első osztályú csalivá

A cég szakemberei semmit sem bíztak a véletlenre. Étkezési minőségű kukoricából, extrudálással készítették el kukorica alapú pufijukat. Az eljárás során speciális aromázási és színezési folyamaton esett át minden egyes szem, ez garantálja a csali vízben történő lassú olvadása mellett a gyors íz és illatanyag kibocsátást is.


A többféle csábító ízben gyártott csali mérete 8 és 12 milliméter között változik

Olajos bevonatának köszönhetően ennek a pufinak kimagaslóan jó a lebegőképessége. Alkalmazható kombinált csalizáshoz, a nagyobb mérete akár egy kukoricaszem lebegtetésére is képes. Önmagában alkalmazva is nagyon eredményes, a horgon sokáig tart. Célhalaink szájméretéhez és ízléséhez alkalmazkodva a csali mini (6-8 mm) és maxi (12mm) méretekben, valamint 9 féle ízesítésben kapható.


Eper és Red Fish golyócskák extra gyümölcsös ízben


A mini golyók 10-8-6-os pontyos horgokon mutatnak igazán jól


Nagyobb testű békés halak ellenállhatatlan csalija a 12 mm-es Red Fish golyók


Nagytestű pontyok, kárászok és dévérek csemegéje

Carp Expert horogpelletek

A nagytestű halaink egyik kedvenc csemegéje. A pelleteket még fogósabbá tehetjük ha dipeljük őket. A Carp Expert dippelt pelleteket magas olaj, fehérje és aminosav tartalmuknak köszönhetően a halak rendkívül előszeretettel fogyasztják. A kínálatban ugyanúgy megtalálhatók a hideg vízben jól használható típusok, ízek, mint a felmelegedett vizek, a legmelegebb nyári hónapokra ajánlható csalik.


Kiváló minőségű Carp Expert horogpelletek

A kemény pelletek nagyon tartós csalik, vízbe érve sokáig megőrzik anyagszerkezetüket, formájukat. Jól ellenállnak az etetésen jelenlévő kisebb halak csipkedésének. Méret szerint kétféle kiszerelésben kapható, a 70 grammos dobozok 9-12 mm-es és 12-16 mm-es pelletszemeket tartalmaznak.


Red Fish pelletszemek, melyeket szilikonból készült pelletkarikával, vagy ún. csaligumival rögzíthetünk a horgon

Carp Expert puffi

Pontyhorgászok körében a mai napig rendkívül népszerű horogcsali ízesített változatát próbálhatjuk ki.


A Carp Expert puffik három különböző méretben, 10 féle ízben, és megannyi színváltozatban kaphatók

A Carp Expert Puffi nemcsak tartós, de rendkívül fogós is. Használható önmagában, de szendvicsként, más csalikkal kombinálva, azokat meglebegtetve szintén eredményes. Nemcsak horogálló, de hosszan tartó intenzív aroma kibocsátásra is képes.


Nemcsak illatával, élénk színével is felhívja magára a halak figyelmét


Bátran alkalmazzuk növényi és állati eredetű csali mellé is. A fogósságot nagyban növeli


Egyszerű method feederes végszereléken

Benzar Mix Corn Boilie

A kenyértésztákból készült halcsalik minden évszakban kimagasló eredményességgel működnek. A kenyérfélék illatának egyik békés halunk sem tud ellenállni. A Benzár Mix kenyérgolyója ismét új színt, új lehetőséget vitt a pontyhorgászatba.


Benzár-féle kenyér-bojli visszazárható dobozában

A vékony cérnaszálon rögzített csali hisz rendkívül jól bírja a dobást, a horog szakállának köszönhetően a leesésére esély sincs, végig stabilan ül a csali a horgon, legyen szó bármilyen mértékű vízbe csobbanásról. Csalink nedves környezetben látványos változáson megy át. A „szárazon” 10mm-es golyók megduzzadt kenyérrózsaként ingerlik kapásra a pontyokat, nagytestű dévéreket és kárászokat! Tavasztól őszig minden víztípusra ajánlott, eredményes éppúgy folyóvízen, mint tavakban, holtágakban.


Az ellenállhatatlan illatfelhő mellé figyelemfelkeltő színek is párosulnak


Fizikai képtelenség, hogy a horogról lepottyanjon

Benzar Mix Turbo Soft „pop-up” Pellet

Kiváló minőségű csali, mely tartós, a horgunkon akár egy napon át tartó lebegő, azaz pop-up pellet. Extra rugalmassága miatt a fizikai hatásokkal szemben teljes mértékben ellenálló. Nem kell félni attól, hogy a horogra tűzés alkalmával szétreped, vagy töredezik, akár a vízben idő előtt leázik.


Nemcsak a csali, de az aromazáró doboz is rugalmas és ellenálló. Ennek is van jelentősége, hiszen sokszor kell majd magunkkal vinni a horgásztáskában

Horogra tűzve vagy hajszálelőkés szerelékkel egyaránt felkínálható. Az 50 grammos dobozban körülbelül 150 darab horogcsalit találunk. Intenzív aromával rendelkezik, mely révén nagy hatótávolságú csaliról beszélhetünk.


A fém fedelet egy mozdulattal eltávolíthatjuk, majd a műanyag tetővel újra zárhatjuk az edényt


Az extra csalogató hatást kifejtő pop up (lebegő) pelletek


Rugalmasságának ékes bizonyítéka az alábbi művelet. Összenyomás után…


… azonnal visszaugrik eredeti állapotába

Forrás: EnergoTeam