F&H-Feedermánia kupasorozat 2014

Ebben az évben első alkalommal kerül megrendezésre az F&H-Feedermánia kupasorozat, mely 5 versenyt foglal magában. A versenysorozatról felvételek és riportok készülnek, amelyek a F&H műsorán is láthatóak lesznek.

feedermania1

Időpontok, helyszínek:

2014. 05. 24. – F&H-Feedermania Moby Dick tavasz kupa (nevelő tó)
2014. 07. 05. – F&H-Feedermania Préri nyár kupa
2014. 08. 10. – F&H-Feedermania Rab kupa
2014. 09. 13. – F&H-Feedermania Préri Ősz kupa
2014. 10. 12. –  F&H-Feedermania Moby Dick Ősz kupa (nevelő tó)

Nevezni, a 2014. 10. 12.-én megrendezésre kerülő F&H – Feedermánia Moby-Dick Ősz kupára lehet.

(A kupasorozat versenyeire külön-külön is nevezhetnek a csapatok, és külön is díjazva vannak a versenyek)

1. Horgászni egyetlen rezgőspicces horgászbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
2. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen etetőkosár található. A végszereléken egyetlen horog lehet. A végszerelék megütköztetése és fixen történő használata engedélyezett.
3. Az alapozó etetés időtartama alatt – horgászbottal bejuttatható – etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.
4. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, használata.
5. Etetni csúzlival, kézzel és etetőkosárral lehet, amely során az ahhoz használt bot csak rezgőspiccel ellátott feederbot lehet. Tilos más típusú botot használni!
6. Csúzlival etetőgombócot belőni tilos! Kizárólag élő (csontkukac, pinki, giliszta stb.) és szemes(kukorica, búza, pellet stb.) anyagot, lehet csúzlizni.
7. Tilos használni spombot, parittyát stb…
8. Tilos a tó közepén túldobni és a szemben ülőt zavarni.
9. Etetni kizárólag a kisorsolt horgászhelyről szabad.
10. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége nincs korlátozva kivétel a Moby Dick horgásztó, ahol a tógazda kérésére 15 liter a felhasználható mennyiség. Az élő (csontkukac, pinki, giliszta stb.) és szemes anyag (kukorica, búza, pellet stb.) mennyisége nincs korlátozva.
11. Az értékelésbe minden saját felszereléssel kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig minimum 2,5 méter hosszú versenyszákban, életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
12. A pergetés és élőhallal való csalizás nem engedélyezett.
13. Szigorúan tilos más által kifogott halat elrakni. Ez azonnali kizárással jár mind a halat odaadó és elfogadó versenyző számára is!
14. Minden elpusztult halat a napi áron meg kell vásárolni!
15. Mivel nagyméretű halakra is számíthatunk, el lehet hagyni a horgászhelyet fárasztáskor, így megelőzve azt, hogy összeszedjük a szomszédok zsinórjait, és ezzel hátráltassuk őket a versenyzésben.
16. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A megszákolt halat a horogszabadítás időtartama alatt TILOS a földre, betonra vagy fűre tenni!
17. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha a dudaszó után 20 percen belül sikerül szákba terelni. A húsz perc leteltét ismételt dudaszó jelzi.
18. A kívülről akasztott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a fej részébe akad a horog!
19. „Kantáros” (szereléket maga után vonszoló és abba beleakadó horgunkkal kifogott) hal nem számít bele a versenybe.
20. A versenyzőnek lehet segítőtársa, aki szákolhat és mindenben segíthet, kivéve, hogy nem etethet, nem dobhat, nem csalizhat, nem szabadíthat horgot, és a kifogott halat sem rakhatja a haltartó szákba.
21. A versenyen való részvételhez, érvényes állami jegy szükséges.

Díjazzuk:

A versenysorozat 1-5. helyezett versenyzőit óriási kupákkal, (a vándorkupa pl: 120 cm!) valamint, a legnagyobb hal kifogóját. Minden versenyen külön díjazzuk nagy kupákkal az 1-3. helyezettet, és a további szektor elsőket.

A végső sorrend az 5 versenyből a 4 legjobb szektor eredmény alapján alakul ki. Tehát mindenkinek kiesik a legrosszabb szektoreredménye, vagy ha valami okból kifolyólag nem indul el az egyik versenyen, akkor is versenyben marad a végső győzelemért. A legkevesebb pontot gyűjtő versenyző szerzi meg az első helyet, míg a többi helyezés is ez alapján számítódik, és alakul ki. Pontegyenlőség esetén, a 4 versenyen kifogott halak összsúlya dönt.

A verseny lebonyolítása az igazságos díjazás érdekében szektoros rendszerben történik. 10-es szektorokban, a tavak adottságainak megfelelően. A Préri és a Moby Dick tavakon, például az 5-5 egymással szemben levő versenyző alkot egy szektort.
A verseny időtartama a Préri és Rab horgásztavon 8 óra, a Moby Dick horgásztavon 5 óra.

A F&H-Feedermania Moby Dick Ősz kupa részletes programja:

– 06:30-7:00: Gyülekező és regisztráció a tóparton
– 07:00-07:30: Megnyitó és sorsolás
– 07:30-08:10: Helyek elfoglalása a tóparton, és felkészülés a versenyre
– 08:10-08:30: Etetés
– 08:30-16:30: Horgászverseny
– 17:00: Ebéd
– 17:30: Eredményhirdetés

A nevezési díj: 8000 Ft.-
(amely tartalmazza a horgászathoz szükséges napijegyet, a vacsorát és a díjazást)
Nevezés:
Nevezni és érdeklődni, itt a jelentkezési űrlap kitöltésével,a Haltartó horgászportálon, valamint a feedermania1@gmail.com email címen és a 06-70/433-3041 -es telefonszámon Jankovich Krisztiánnál lehet. (80 főig tudjuk elfogadni a nevezőket!)
A Verseny a 2013. évi CII törvényben és a 133/2013. (XII.29) VM rendeletben foglaltak szerint kerül megrendezésre..
A törvényi rendelkezések nem, vagy hiányos ismerete nem mentesíti az indulókat annak hatálya alól. Ezek be nem tartása azonnali kizárást eredményez a versenyből, mindenféle kártérítés nélkül.
A versenyre való nevezéssel a versenyző elfogadja és magára nézve kötelezőnek tartja a szabályzatot. Kijelenti, hogy részéről az indulásának egészségügyi illetve törvényességi akadálya (érvényes állami jegy megléte, adott esetben érvényes területi jegy megléte, nincs eltiltva stb..) nincs, illetve az előzőek hiányából adódó bármilyen következmények miatt kizárólag a versenyző a felelős.
A verseny szervezői kijelentik, hogy a versenyeket az adott tavak infrastruktúrájának és szabályzatának megfelelően szervezik, a versenyzőket erről az adott verseny kiírásában tájékoztatják. Ezek be nem tartása esetén a versenyek alatt bekövetkező esetleges káreseményekért, balesetért a szervezők nem felelnek.