Excalibur zsinórok pontyhorgászathoz

A technika rohamos fejlődése a horgászeszközöket sem kerülheti el, melynek köszönhetően folyamatosan találkozhatunk újabb és egyre jobb termékekkel a boltok polcain. Az Energofish Kft. magas minőséget képviselő márkája az Excalibur, mely a kiváló botok, horgok és előkezsinórok mellett most pontyozó zsinórok csomagolásán is hirdeti, nem akármilyen damillal van dolgunk. A „pontyozó zsinór”, mint kifejezés általában vastagabb, kifejezetten bojlis horgászatra fejlesztett damilokat takar, ugyanakkor az Excalibur Carp zsinórokkal a feederezés is könnyedén megoldható, mivel 0.20-as vastagságtól már elérhető. A 300 méteres hossz elegendő a legtöbb orsó dobjára.

1

Az Excalibur zsinórok között minden pontyhorgász megtalálja az igényeihez leginkább illőt

2

A Cameleon egyenesen a polcról

3

A tekercs minden szükséges információt tartalmaz

4

Ez a zsinór a parton homogén színű, de a vízben egészen másképp viselkedik

A Cameleon egy speciális adalékanyagnak köszönhetően a beeső fény függvényében változtatja a színét, mely a bronztól egészen az élénkzöldig terjed. Ez a tulajdonsága segíti elrejteni a halak elől, mivel színével egészen belesimul az aljzatba. Feeder és bojlis horgászathoz egyaránt ajánlott.

6

A Camou becsomagolva még látható

8

A spulni itt is mindenről informál

7

A változó színű festés a víz alatt vízinövényekkel benőtt területen láthatatlanná válik

Ha vízinövényekkel gazdagon benőtt területen szeretnénk horgászni, akkor jó szolgálatot tehet az Excalibur Camou. Fekete-zöld színével könnyedén beolvad, a vízinövények szálai közt szinte láthatatlanná válik. Rugalmassága a fárasztás során jó szolgálatot tehet. Különlegessége, hogy 0.16-os mérettől kezdődően elérhető, ezért egészen finom feederes pontypecához is kiválóan használható, amikor fontos a vékony zsinór elrejtése is.

9

Óvatos kapásokhoz tervezték

11

Hajlékony, mégis erős zsinór!

10

Szinte láthatatlanná válik a víz alatt.

A Fluorocarbon a pontyhorgászatban varázsszó, leginkább előkét szokás kötni belőle. Joggal merül fel a kérdés, hogy miért is érdemes főzsinórt is készíteni belőle, hiszen erényei így használva korlátozottak. Tulajdonképpen túl kemény és drága megoldás. A Excalibur Carp Fluoro Carbon Coated a nevében is mutatja, hogy a fluororcabon hagyományos monofil zsinórra kerül, ezért bár hasonlóan nehéz víz alatt észrevenni, mégsem lesz olyan kemény és drága, mint a tiszta fluororcabon. 0.14-es mérettől egészen 0.40-es méretig megvásárolható, ezért jól használható a finom pickerbotos téli pontypecáktól egészen a nyári mozdonyszerűen meginduló halóriások horgászatakor egyaránt.

12

Sokan kedvelik a fluo zsinórokat

14

Erős, de nagyon lágy zsinórok.

13
Valósággal világítanak a lámpafényben!

Ezek a zsinórok akkor kerülnek a pontyozó orsók dobjára, ha valaki sokat horgászik éjszaka. Ilyenkor a láthatóság alapvető követelmény. A fejlámpa fényénél sokkal könnyebb halat fárasztani, ha nemcsak érezzük, de látjuk is, merre megy a hal. Így könnyen irányíthatjuk, szákba terelhetjük a nagyobb testű uszonyosokat is anélkül, hogy a vékony szájszélbe akadt horgot tépve mindenáron ki akarnánk emelni a fejüket a vízből. Lágy, mégis erős zsinór, ami lehet, hogy más tulajdonságokban elmarad társaitól, de éjszaka aranyat ér!

15

A fluo zsinór sárga változata, éjszakai horgászathoz felettébb hasznos!

Remélem sikerült segítséget nyújtanom a zsinórválasztásban. Ha sikeresek szeretnénk lenni, érdemes a körülményeket figyelembe véve választani a horgászzsinórt. Tiszta vizű bányatavakban a Fluoro Carbon Coated lehet a nyerő, míg az RSD-n vízinövények között horgászva jobb választás az Excalibur Carp Camou. Ha pedig éjszaka űzzük az uszonyosokat, akkor az Excalibur Carp Fluo Orange és Yellow zsinórja lehet a segítségünkre, míg a változatos medrű tavakban a Carp Cameleon lehet igazán sikeres.

Forrás: Talabér Gergely