Elrajtolt a III. IBCC

LEAD

Tegnap, a nulladik napon megérkeztek a csapatok ide, Tihanyba. Csörgő Tamás a marshal/mérlegelő személyzetnek megtartotta az eligazítást, majd 18:00 órakor kezdetét vette az ünnepélyes megnyitó. A helyhúzás gördülékenyen haladt, este nyolc környékén már a legtöbb csapat nekilátott a vacsorának, mely jó hangulatban és természetesen a helyek – csapatok esélylatolgatásával telt. A stáb idén először élő közvetítéssel jelentkezett a versenyről, melyet – nem árulunk el nagy titkot – több ezren követtek nyomon a világ minden szegletéről.

Jónéhány csapattal beszélgettünk még sorsolás előtt: mely helyeknek örülnének vagy mely placcok rejtegethetik a legnagyobb pontyokat. Minden csapat latolgatott, véleményeik meglehetősen eltértek – azt jelentheti, hogy a versenypálya teljesen kiegyenlített, a győzelem minden medencében benne van, a helyhúzással még semmi sem dőlt el.

Rengeteg olyan csapat van, akik az első és a második verseny után 2017. évben is részt vesznek az IBCC-n, ami elmondásuk szerint a verseny magas színvonalából adódik és a tóban élő kapitális példányok kifogásának reménye ösztönzi nevezésre az indulókat.

Másodfokú viharjelzés volt érvényben a rajtot követően, kollégáink jelentései alapján rengeteg olyan csapat volt, mely a jobb idő – illetve a csökkenő szélsebesség reményében a kivárást választva egyelőre dobva sem juttatta be végszerelékét.

1 2

 

A következő képen a rajt látható, Keszthelyen éppen Tulipán Tibor a Balatoni Halgazdálkodás Team oszlopos tagja juttatja be végszerelékét. Tibor egyébként az első IBCC – ezzel együtt az IBCC történetének eddigi – legnagyobb pontyát is fogta 23.60 kg súllyal.

3

Alig telt el egy óra és már két különböző szektorból érkezett hír mérlegelt halról, a legelső halat az Amino 18- B52 Team fogta Fonyódon. Egész napra szelesebb, ám a késő esti óráktól mérsékeltebb légmozgás várható a Balaton környékén, mely minden bizonnyal már az IBCC első nagyobb halait is meghozza.

4

Némi újítást is bevezettünk a versenyen: minden nap találhattok egy „percről – percre” összefoglalót az esemény legfontosabb történéseiről, mely friss hírekkel látja el a verseny iránt érdeklődőket.

http://ibcc.hu/hungarian/ibcc-1-nap-percrol-percre/

Most pedig meg kell ragadnunk a lehetőséget, hogy megköszönjük azt a rengeteg gratulációt és pozitív visszajelzést, amit a verseny első élő közvetítését követően kaptunk. Több ezer fanatikus pontyhorgász tekintette meg a „műsort”, igazán felemelő volt még Olaszországból is elismerő szavakat kapni.

Az élő közvetítés egyébként a televíziózás egy különálló műfaja, ezt igyekszünk itt Tihanyban olyan szintre emelni, hogy az év további részében is lebilincselő perceket okozhassunk a pontyhorgászat iránt érdeklődőknek.

58

Ma is jelentkezünk innen az IBCC-ről, a megszokott módon és időben, kezdés 20:00-kor, melyet megtekinthettek az alábbi hivatkozásra kattintva: www.fishingandhuntingtv.com/live

Minden nap játszunk (április 29-ig), így ma is! Szektorszponzorunk jóvoltából egy értékes The One ajándékcsomag fog gazdára találni, tehát figyeljétek facebook oldalunkat:

www.facebook.com/ibccbalaton, ahol meg kell válaszolni az élő közvetítés közben elhangzó kérdést.

Néhány fontos weboldal, melyet követhettek a verseny ideje alatt:

Versenyszabályzat:  http://ibcc.hu/hungarian/balaton-szabalyzat/

Regisztrált csapatok:  http://ibcc.hu/2017_hun/registered.php

Díjazás: http://ibcc.hu/hungarian/dijtablazat/

Köszönet a szektorszponzoroknak, a támogatóknak és a partnereknek is:

http://ibcc.hu/hungarian/szponzorok/

A legfontosabbat pedig a végére hagytam, alább kattintva a legfrissebb hivatalos eredmény:

http://ibcc.hu/results_2017/

 

Tartsatok velünk holnap is! Kora reggeltől frissül a percről – percre!

Búcsúzóul pedig egy kép a Balatonról!

6