Cralusso – Intelligens Horgászúszók

Králik Károly és a Cralusso csapat, ha nem is találta még fel azt az úszót,, ami magától fog halat, de minden évben újabb és újabb termékkel jelennek meg a hazai és nemzetközi piacon, amelyek jelentősen megkönnyítik a horgászok életét. Legyen szó versenyhorgászatról, vagy hobbi pecáról.

00

A Cralusso termékpalettáját nem csak a széles választék, de a jól átgondolt fejlesztések és az egyszerűség jellemzi, ami ebben az esetben abszolút pozitív tartalommal bír és nagyban segíti az eredményes horgászatot. Ezt hivatott demonstrálni az a kis bemutató horgászat, amelyre meghívást kapott a PV TV stábja. A helyszín a Vác melletti DCM horgász-tó, amely a még mindig aktív kavicsbányászat mellett megbújva, gyönyörű környezetben várja az odalátogató horgászokat. A szépség persze nem minden, és öröm volt látni, hogy reggeli érkezésünkkor bizony a helyi sporttársak már javában dolgoztatták botjaikat, és a víz pontyállományát.

01

A tónak gazdag és egészséges halállománya van, így az ide látogatóknak garantálja a  kellemes időtöltést

Amíg figyeltük a helyiek ténykedését, befutott a „teszt csapat”, amely Králik Karcsin kívül- aki, mint külső szemlélő vett részt csupán a horgászatban- két főből állt. Az egyik Jani, aki rutinos versenyhorgász, és igazi sportember módjára meg volt pakolva, mint egy kisebb tevekaraván. A másik horgász Bence volt, a horgászat szépségeivel még csak most ismerkedő kissrác, aki csupán könnyű match botját és ülőalkalmatosságát vitte magával, felidézve sokunkba azokat az emlékeket, amelyek gyerekkorunkból sejlettek fel, mikor még mi is így jártuk a vizek partjait.

02

Ha nem az úszók lettek volna előtérben, nevezhettük volna ezt a napot Dávid és Góliát küzdelmének is

Jani komoly felszereléssel készült, waggler úszók garmadája lapult ládájában és az elhelyezkedés után nem sokkal már ki is választott egyet. Megkezdődött a gondos kisúlyozás, tekergetés, a lamellák lehúzása és cseréje.

Bence a Cralusso úszócsalád Ufo névre keresztelt tagját akasztotta a waggler kapocsba. Nem véletlen a család elnevezés, mert annak ellenére, hogy a teljes kollekció csupán csekély hányada képviseltette magát a vízparton, de így is volt miből választani.

03

Vajon melyiket válasszam?

04

Rocket, Ufo,  Sensitive…csak pár a kiváló Clarusso waggler úszók közül

Közös megegyezéssel mindkettejüknek ugyanannyi idő állt rendelkezésére, hogy megpróbálják az általuk jónak vélt ólmozást eltalálni úszóikhoz. A rutinos verseny horgász előtt hamar ott termett a kisméretű fogó, valamint a sörétes boboz és már indult is a matekolás, vajon miből mennyi lenne az ideális.

06

Egy „hagyományos” önsúlyos waggler besúlyozása még a tapasztalat horgászoknak is pár percbe beletelik

07

Csak tekerni, tekerni és tekerni…hol le, hol fel

Bence Ufo típusú wagglere gyors ellenőrzés,- megvan-e az összes úszótestben lévő ólom- valamint antennaigazítás után, már készen is állt a bevetésre. Ezeknek az úszóknak a gyors és pontos beállítását, a testben elhelyezett súlyok és kalibrációs rendszer biztosítja. Ki kell húzni az úszó szárát, a megfelelő mennyiségű súlyt benne kell hagyni az úszótestben, és már kezdődhet is a horgászat.

08

Egyszerűen kihúzzuk a műanyag szárat…

09

…és annyi ólmot hagyunk az úszótestben, amennyit jónak vélünk. A „finomhangolást” úgyis az úszószárral végezzük

Nincs szükség a hosszadalmas ólmozásra, a szárat a testbe tolva lesüllyed, kihúzva kiemelkedik az antenna. Ilyen egyszerű az úszó beállítása.

05

Az egyszerű és gyors kalibráció mellet nem elhanyagolható tény, hogy húszféle cserélhető antenna közül választhatjuk ki az időjárásnak, napszaknak és víztípusnak megfelelőt

Miután a párosnak lejárt az igencsak rövid ideje, amit az előkészületre kaptak, bevetették a szerelékeket. A vízbeérkezés után rögtön látszott, hogy hiába a versenyzéssel töltött sok-sok év és rutin, az egyszerűen és gyorsan kalibrálható úszó már az első dobás után tökéletesen állt a vízben, míg Jani wagglerén bőven volt mit finomítani. Ezek után könnyű elképzelni, milyen eredményes lehet a peca egy tapasztalt horgászkézben, ha egy gyerek ilyen könnyedén tudja használni.

10

Lendülnek a botok és repülnek az úszók

11

A jobb oldali úszót a még pontatlan súlyozás miatt ide-oda dobálja  a szél, míg a baloldali áll, mint a cövek

Jani tehát pakolgatta még az ólmokat, ahogy  a nagykönyvben meg van írva, de befejezni már nem volt ideje. Ugyanis amíg ő az apró sörétólmokat csíptette a damilra, Bence kezében egy határozott bevágás után, karikába hajlott a karcsú match bot.

12

Bevágás után szép ívet járt be a kecses bottest

A fárasztás jó néhány percig eltartott, ami azt mutatta, hogy nem egy most telepített retúr védekezik a horgon. Végül a hal megadta magát és a versenytárs sportszerűen segített megmeríteni a zsákmányt. Az ifjú horgász széles mosollyal mutatta az objektívnek, eddigi horgászpályafutása talán legnagyobb halát, és azt az úszót, aminek e szépséges nyurga pontyot köszönhette.

14

A szép egészséges nyurgaponty, immár a  büszke horgász kezében. Fotózás után C&R

Ez a mostani fejlesztés nem azt vetíti előre, hogy innentől kezdve csak Cralusso úszókkal lehet majd halat fogni.  De a megtakarított idő és a leegyszerűsített mozdulatok, ha nem is pénzt, de sok esetben halat jelentenek a vízparton. Ez a hétköznapi élményhorgászatok során is fontos tényező, a versenyhorgászatban betöltött szerepéről pedig azt hiszem, nem kell külön beszélni.

15

A Cralusso úszók segítenek a kicsiknek nagyokká válni

16

Ezeket az úszókat mindenki, egyformán eredményesen tudja használni

Cralusso! Könnyen és gyorsan beállítható úszók minden horgásznak, aki sikerélményre vágyik!

Szöveg és kép:Vetró Péter

11 Comments

  1. Pingback: keto snack

  2. Pingback: best free gay dating sites

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.