IBCC – Általános információk

2016 áprilisában a Balaton horgásztörténetének legnagyobb Nemzetközi bojlis horgászversenyét rendezzük meg Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (International Balaton Carp Cup) néven. Ez a verseny remek alkalom lesz arra, hogy a Balaton, mint Közép-Európa legnagyobb tava horgászvízként is bemutatkozzon a világ minden részéből érkező bojlis módszerrel horgászóknak.

01

A közel hatszáz négyzetkilométeres tó Közép-Európa legnagyobb vízfelszínű tava, amely ugyan elég sekély, átlagos mélysége 3-4 méter, de a felszín szempontjából bizony megelőzi a Genfi-, a Boden-i vagy éppen a Garda-tavat. Legnagyobb mélysége a tihanyi-kútnál mérhető, 11,5 m. A tó medencéjének hossza 77 kilométer, legnagyobb, illetve legkisebb szélessége 14 és 1,5 kilométer. A partvonal teljes hossza 196 km, és ebből mindössze 70 kilométer maradt meg természetes élőhelynek.

Medre sekély teknőnek is tekinthető, ha a hosszúságát és medencéinek szélességét a tó vízmélységéhez hasonlítjuk. Bojlis horgászat szempontjából a tó északi partvonala kínál jobb horgászati lehetőséget, ezt az elmúlt évek teszthorgászatai is visszaigazolják.

02

Amit a versenypályáról mindenképpen érdemes elmondanunk, hogy a teljes északi part mintegy 26 települését beleértve lesz kijelölve. Tehát a versenypálya hossza meghaladja a 100 kilométert! A csapatok minimum 100 méterre lesznek egymástól, de lesznek csapatok között akár több kilométeres távolság is lesz. Nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a csapatok ellenőrzésére, és a verseny tisztaságára közel 50 fő fog figyelni! Mivel a díjazásunk Európa szinten is egyedülállóvá teszi a versenyt. Előrejelzéseink szerint számos országból érkeznek csapatok.

A verseny megnyitó és záró rendezvényének a Zánkán található Erzsébet Üdülőközpont adott helyet, amely a rendezvényünk központja is lesz egyben.

04

03

A megnyitó rendezvényét megelőzően rendkívüli aktív programokkal várjuk a csapatokat, illetve különböző ügyességi játékokkal és bemutatókkal fogjuk színesebbé tenni az itt eltöltött időt, a verseny támogatóinak köszönhetően. Lehetősége lesz mindenkinek a jó Magyar Balaton parti borok kóstolására, és az itteni sült keszeg illetve a lángos megízlelésére is. A programokat a helyi gasztronómiai bemutatók is színesíteni fogják.