A tét óriási

Mondhatni közeleg az utolsó hajrá, a csapatok pedig nagyon komolyan veszik a megmérettetést. Már nem lehet tétlenül várni a kapást, hanem mindent el kell követni, mert az utolsó két éjszaka alatt is sok minden történhet és változhat.

Az éjszaka fogott hihetetlen mennyiségű ponty miatt azt gondoltuk, hogy az átlagsúly csökkenni fog a tegnapi naphoz képest, de éppen ellenkezőleg történt. Már 110 csapatnak van értékelhető fogása.

Már tudjuk, tegnap este megdőlt a legnagyobb hal rekordja. Balatonfenyvesen, a Csalogány strandon a Szepezdi Extrémsport Szövetség csapata 23.20 kg-os tőpontyot fogott. Összfogás tekintetében kora reggel átléptük a hat tonnát, aztán kora délután pedig a hetet is. Ez a siker a versenyzőink érdeme, szinte mi is alig hisszük el ezeket a számokat.  

1

Reggel Balatonmáriafürdőn kezdett az egyik stábunk, ott az Eco Carp Team 19.1 kg-os, és a L.T. Baits 19.6 kg-os fogásairól készültek riportok az esti élő adásba.  Egyre csak bővül a legszebb balatoni pontyokról készült képgyűjteménye az IBCC nagy – nagy fotóalbumának.

2

3

Mindhárom medencében a tó egészén kora reggeltől első fokú volt a jelzés, ezt figyelmeztetési fokozatnak nevezi a szaknyelv, így a csónakkal való etetésnek, szerelékbehúzásnak akadálya nem volt. Balatonon horgászni egyébként is csodálatos, a külföldi és a hazai csapatok is elmondhatatlanul örülnek, hogy itt vannak és, hogy ilyen gyönyörű pontyokat foghatnak a III. IBCC-n. Bár az első helyek tekintetében már biztosan sokan úgy hiszik, hogy behozhatatlan a hátrány, de az biztos, hogy a legnagyobb ponty lehetősége a verseny bármelyik pillanatában – a tó bármelyik szegletén továbbra is benne van. Az égiek minden téren kegyeikbe fogadják a versenyzőket. (Az elmúlt év megpróbáltatásaihoz képest mindenképp. ) Természetesen a legfontosabb az, hogy a képzeletbeli dobogón mi történik, igyekeztünk is ezt napjában többször összefoglalni, ezeket a percről percre összeállításokat az alábbi hivatkozásokra kattintva megtaláljátok.

A nap egyik legérdekesebb statisztikai momentuma az volt, amikor a jelenleg a versenyt vezető Pontycentrum csapata 429.22 kilogrammal vezette a III. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát, hisz az I. IBCC- t 427.60 kg összfogással nyerte meg a B52 II. Fishing Team.

LEAD

5

6

7

Délután még ezeken kívül is kaptunk egy remek hírt, mégpedig, hogy az Abbara csapata Révfülöpön 22.94 kg-os tőpontyot fogott. A ponty súlya csupán néhány dekagrammal marad le a verseny jelenlegi legnagyobb halának súlyától.

Figyelem! Fontos, hogy a díjat nem nyerő csapatok is eljöjjenek az ünnepélyes díjátadóra és eredményhirdetésre, hisz ebben az évben is kisorsolásra kerül egy Green Card. Ez röviden annyit jelent, hogy az eredményhirdetésen részt vevő ám semmilyen díjat nem nyerő csapatok közül egy szerencsés csapat kisorsolásra kerül és a IV. IBCC-n való részvételre 2018-ban díjmentesen jogosult.

Nézzétek csak, íme a mesés díjtáblázat egyébként.

A verseny 5 kg – nál nagyobb kifogott hal összsúlyának a díjazása:
1. hely: 20.000 EUR
2. hely: 10.000 EUR
3. hely: 5.000 EUR

 

A verseny legnagyobb halának díja: 10.000 EUR

A verseny 5 legnagyobb hal versenyének a díjazása:
1. hely: 5.000 EUR
2. hely: 3.000 EUR
3. hely: 2.000 EUR

 

További díjazás Szektorokra bontva:
1. hely: 1.000 EUR + 500 EUR értékű tárgynyeremény a szektor szponzorától
2. hely: 500 EUR értékű tárgynyeremény a szektor szponzorától

Figyelem! Minden csapat maximum 1 díjat nyerhet, kivétel a legnagyobb hal díja!
Tehát 27 csapat biztosan díjat fog nyerni!

A Fishing & Hunting csatorna munkatársai, forgató stábjaink a verseny minden fontos mozzanatát megörökítik, hogy a versenyzők és természetesen a verseny iránt érdeklődők se maradjanak le semmiről. Minden este 20:00-tól élő közvetítéssel jelentkezünk, amelyet a http://fishingandhuntingtv.com/live/ címen lehet megtekinteni.

8

9

Némi újítást is bevezettünk a versenyen: minden nap találhattok egy „percről – percre” összefoglalót a verseny legfontosabb történéseiről, mely friss hírekkel látja el a verseny iránt érdeklődőket, kattintsatok:

http://ibcc.hu/hungarian/ibcc-1-nap-percrol-percre/

http://ibcc.hu/hungarian/ibcc-2-nap-percrol-percre/

http://ibcc.hu/hungarian/ibcc-3-nap-percrol-percre/

http://ibcc.hu/hungarian/ibcc-4-nap-percrol-percre/

 

A mai napon is értékes nyereményjátékkal várunk titeket,  figyeljétek facebook oldalunkat: www.facebook.com/ibccbalaton.

 Néhány fontos hivatkozás, melyet érdemes követhetni a verseny ideje alatt:

Térkép a gigantikus versenypályáról: http://ibcc.hu/hungarian/versenyterkep/

Versenyszabályzat:  http://ibcc.hu/hungarian/balaton-szabalyzat/

Regisztrált csapatok:  http://ibcc.hu/2017_hun/registered.php

Díjazás: http://ibcc.hu/hungarian/dijtablazat/

 

Köszönet a szektorszponzoroknak, a támogatóknak és a partnereknek is:

http://ibcc.hu/hungarian/szponzorok/

A legfontosabbat pedig a végére hagytam, alább kattintva a legfrissebb hivatalos eredmény:

http://ibcc.hu/results_2017/

 Tartsatok velünk holnap is!