A fél világ az IBCC-re figyelt

Tudtuk, hogy egyszer végre kijön a lépés, tudtuk, hogy a Balaton mire képes, hittünk benne, hogy sikerülni fog és ezzel együtt történelmet írtunk. Biztos, hogy az IBCC-k történetének egyik legnagyobb klasszikusa lesz ez, a sorban a IV. verseny. Máig felfoghatatlan, hogy a majd’ 200 csapat, 140 óra alatt több mint 51 tonna(!) 5 kg-nál nagyobb pontyot fogott. A fél világ kísérte figyelemmel a verseny alakulását és ámúlt azon, hogy milyen csodálatos pontyok élnek a magyar tengerben.

De konkrétan a fél világ, hiszen több mint 100 országból keresték fel a verseny ideje alatt weboldalunkat, vagy nézték élő közvetítéseinket. Próbáltuk a lehető legváltozatosabb módon bemutatni a versenyt, úgy, hogy az okoskészülékek előtt ülők is úgy érezhessék, bizony részesei a csodának. Estéről-estére horgászok és nem horgászok tízezrei (!) kattintottak ránk, akiknek kitartó lelkesedésüket ezúton is köszönjük!

Talán a külső szemlélődő számára is világossá vált, hogy milyen óriási munka van egy ilyen verseny mögött. A Balatonon négy éve megszűnt a kereskedelmi célú halászat, őrzik, vigyázzák a vizet, és a jó gazda gondossága bizony megmutatkozott. Nem csak szóbeszéd, hogy a Balaton halállománya fantasztikus, erről most bárki személyesen is meggyőződhetett. De főleg azok a csapatok akik nem hittek a szemüknek a fogási adatok láttán.

A világot megjárt angol csapatok, akik közül “csak” a 26. lett a legeredményesebb, mind úgy nyilatkoztak, hogy ez az a helyszín, és ez az a verseny, amit egyetlen olyan csapatnak sem szabad kihagyni aki egy kicsit is komolyan gondolja a versenyzést. Ez a világ legnagyobb pontyfogó versenye, minden tekintetben!

2019-ben a szokottnál egy héttel korábban, április 14. és 20. között lesz az V. IBCC, a tervek szerint 250(!) csapat részvételével. Talán nem is kérdés, hogy ezek az eredmények láttán gyorsan betelnek majd a helyek. Hogy az idei eredményeket sikerül-e valaha túlszárnyalni, még megjósolni sem lehet, de már most borítékolható a teltház az V. IBCC-re is!