„Írd be magad a történelembe!” 1. nap

Ez a nap is eljött. A csapatok a kora reggeli órákat készülődéssel töltötték, majd hét órától foglalhatták el a horgászhelyeiket, nagy örömünkre zökkenőmentesen megérkeztek a szektorukba, ahol a marshall kollégáink már várták őket.

10:00 órakor elrajtolt a verseny, amit sajnos percekkel később az egész tóra kiterjedő másodfokú viharjelzés követett.

Így sajnos a versenyzők nagy része nem tudott csónakjukkal a vízre szállni, emiatt biztosan voltak csapatok ahol a taktikát is meg kellett változtatni, átdolgozni.

A hivatalos rajtlistán szereplő csapatok közül voltak olyanok, akik el is hagyták a horgászhelyeiket, és egy kis városnézéssel, sétával töltötték az ebéd utáni órákat. Sajnos másodfokú viharjelzés van érvényben, ennek is tulajdonítjuk azt a tényt, hogy délután négy óráig nem érkezett hír fogásokról. Marshall kollégáinkkal zavartalan és folyamatos kapcsolatban vagyunk, akik megerősítették, hogy szinte minden csapat már dobva bejuttatta a szerelékét, – akár a tervezett stratégia részeként, akár azt félretéve, – nem várva tovább az alapfokú jelzésre, mely egy az egyben jelentené a csónakok rajtját a magyar tengerbe hullámaiba! A délelőtt folyamán több forgató stáb és újságíró is tiszteletét tette nálunk. Például az MTVA és a Zalai Hírlap is interjút készített a versenyszervezési megbízottunkkal Csörgő Tamással.

Együttműködésünk keretében a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. részére is elküldjük az összefogalóinkat, így az információk, és a fogásink híre Balaton – szerte, és országosan is olvasható. Aztán a délután csendjét pompás hír törte meg. Megkaptuk a hivatalos információt, hogy megvan az ELSŐ mérlegelhető hal.
A stáb egésze szinte egyként örült meg, hogy néhány órával a rajtot követően már indulhatunk is a forgatás helyszínére, ahol az első hal ünnepélyes visszaengedése került megörökítésre. A B52 Fishing Team 2. számú csapata volt a szerencsés, aki ezzel a dologgal, – bár az eredmények még messze nem borítékolhatóak- már beírta magát a történelembe! A tükörponty 16,20 kg volt, és a 14. számú horgászhelyen, Ábrahámhegyen akadt horogra!

Alig egy óra múlva Vonyarcvashegyről kaptuk az értesítést, hogy a Fuky – Csoky Team a Kolibri szektorban fogott két darab halat 13,80 és 14,2 kg súllyal.

Ezekkel a hírekkel teszünk koronát a mai napra, és természetesen 20:00 órától láthatjátok a ma esti ÉLŐ közvetítésünket, melyben G.-Tóth László – a Balatoni Limnológiai Intézet Igazgatója mellett, a Balatonakarattya Team lesz a vendégük. Micula Péterékkel beszélgetünk, és bejelentkezünk Alsóörsről ahol a Maconkáról érkezett Boxi Team mellett találkozunk Bakonyi Kornéllal, az egyik Versenybíróval, akivel a versenyszabályok betartásáról, és a tiszta versenyről beszélgetünk.

Figyeljétek az alábbi linket, nyolckor kezdünk: http://fishingandhuntingtv.com/live/
Nézzétek weboldalunkat, ahol a legfontosabb hírekkel jelentkezünk: http://www.ibcc.hu/
Kedveljétek a közösségi oldalunkat, ahol mindenről beszámolunk! https://www.facebook.com/ibccbalaton

Tartsatok Velünk holnap is!

Írta: Zab Betti
Fotó: Tóth Gusztáv