Versenytérkép

IBCC YouTube csatorna: MEGNYITÁS

Tihany Klub Hotel

Csörgő Tamás: Ezen az 500 méter széles partszakaszon 4 csapatot szeretnénk leültetni. Mivel itt a legkeskenyebb a Balaton, körülbelül 1 km széles, itt jár a komp közvetlenül, a Tihanyi kút is, ami 10 méternél is mélyebb, az is itt található a környéken. Viszonylag egy iszaposabb, homokosabb területre számíthatnak itt a csapatok, 350 méteres távolságban nem ritka a 4-5 méteres vízmélység sem, és eléggé gödrös. Van személyes tapasztalatom is a helyről, hiszen volt alkalmam már itt horgászni. A szél az nagyon meg tudja mozgatni, mivel itt a legkeskenyebb ugye a Balaton, és így a keleti és a nyugati medence közt itt áramlik a legjobban a víz, tehát úgy kell elképzelni, hogyha a keleti medencében egy keleti szél uralkodik, akkor akár 5-10 centit is fel tud jönni itt a vízszint. És ha megáll a szél, ugye ez a víztömeg, ami átjött, átáramlott a nyugati medencébe, az ugye elindul visszafelé. Itt célszerű nagy ólmokat használni, mert az áramlatok igen meg tudják nehezíteni viharos időszakban a horgászatot.

Tihany Limnológia Intézet

200 méteres partszakasz áll a versenyzők rendelkezésére.  Ide a tervek szerint 2 csapatot szeretnénk betenni. Annyit érdemes elmondani, hogy a vízmélység itt változó, 350 méteren  elérheti akár a 4 métert is. WC, zuhanyzó áll a versenyzők rendelkezésére, illetve ki és bepakolás idejére megállhatnak a horgászállás mögötti területen.

Balatonudvari

Révfülöp

Csörgő Tamás: Az északi part egy igen meghatározó települése, Révfülöp is támogatja az IBCC-t. Egy közel 300 méter széles nyitott partszakasz várja az ideérkező versenyzőket. Ide a tervek szerint kettő csapatot fogunk ültetni. Az előzetes információk szerint 350 méteres távon itt is 3, 3 és fél méteres vízoszlop fogadja a csapatokat, és természetesen itt is kagylópadokkal és kőszórásokkal van tarkítva a terület. Az ideérkező horgászok számíthatnak kapitális méretű fogásokra is, hisz az elmúlt években bőven fogtak itt 20 kg-nál nagyobb példányokat is. Áramvételi lehetőség, zuhanyzó, illetve WC természet megtalálható ezen a területen is.

Ábrahámhegy

Csörgő Tamás: Természetesen Ábrahámhegy is részt vesz az IBCC helyszínei között. Személyes tapasztalattal is tudok szolgálni az itt horgászó versenyzőknek, hisz az elmúlt 5 évben nagyon sok alkalommal volt részem itt horgászni, és nagyon sok szép pontyot sikerült innen zsákmányolnom. A vízmélységről mondanék néhány szót. 300-350 méteres távolságban elérheti 3,5 métert is. Viszonylag nagy iszappal találkozhatunk ezen a részen. Itt Ábrahámhegyen 2 csapat a strandon, illetve 2 csapat a kikötőben fog horgászni. Mindkét helyszínen víz, áramvételi lehetőség, illetve WC-k állnak a versenyzők rendelkezésére. Az elmúlt években ismerőseimmel itt horgászva nagyon sok szép halat sikerült zsákmányolnunk. Ez nagyon bíztató jel az ide érkező horgászoknak, illetve csapatoknak.

Balatongyörök

Csörgő Tamás: Ez a gyönyörű szép, közel 500 méter széles balatoni partszakasz nem más, mint a balatongyöröki strand. Természetesen ez is benne lesz az IBCC helyszínei között. Ezen a partszakaszon 4 csapat fog horgászni a verseny teljes ideje alatt. Annyit előzetesen érdemes tudni, hogy itt 100-150 méteren kőszórás található a mederben, a vízmélység 2-2,5 méter már 100 méteren, illetve a megengedett 350 méteren 3 méter feletti vízoszlopra számíthatnak a csapatok. Amit még mindenképpen érdemes tudni, hogy áramvételi lehetőség, zuhanyzó és WC található, és a versenyzők ezeket használhatják.

Vonyarcvashegy

Csörgő Tamás: Itt a vonyarcvashegyi Lidó strandon 3 csapat fog versenyezni. A strandról egy néhány mondatot elmondanék előzetesen, amely a versenyzőknek hasznos infót fog tartalmazni. Kocsival beállhatnak a területre ki és bepakolás idejére. Áramvételi lehetőség, illetve WC van, a zuhanyzást, azt mindenkinek önállóan kell megoldania. A versenypályáról annyit, sikerült megtudnom itt a helyi horgászoktól, hogy 350 méteres távolságon körülbelül olyan 3 méteres vízoszlopra lehet számítani, a középső pálya, ott a spicc, az egy picit homokosabb, keményebb rész, és a strandnak a két széle az egy kicsit iszaposabb rész, és fogtak jó néhány kapitális pontyot itt az elmúlt években.

You must be logged in to post a comment Login