Maconka – Megérkezett a friss telepítés

Pénteken, a déli órákban megérkezett az a halszállítmány, amely a sokévnyi gyakorlati tapasztalat alapján tovább fogja optimalizálni a verseny lehetőségeit. A két teherautónyi, több, mint 4000 kg ponty jellemzően 1,5-2,0 kg-os, jellege szerint vegyesen tükrös és pikkelyes. E halak az elmúlt napokat már telelőben töltötték, így kellően éhesek is lesznek, s- közben ismerkedve új élőhelyükkel – ezen okból módszeresen be is járják (ússzák) a tározótér teljes területét. Így az a csapat, aki be tudja állítani őket nagy mennyiséget foghat belőlük, ráadásul inkább a felsőbb, sekélyebb területeken.

m1

Az talán már kevésbé ismert következmény, hogy ilyenkor a törzsállomány is jobban aktivizálódik, ugyanis az új táplálékvetélytársak megjelenése, a nagy mozgás reakcióként részükről is a több mozgást, nagyobb aktivitást vált ki. Így nem véletlen, hogy egy-egy nagyobb telepítés után sokszor ismeretlen, vagy igen ritkán kifogott kapitális egyedek is horogra akadnak. Ha mindez egy nagy versenyen történik, az már csak hab a tortán! Összegezve egy 2-3 nappal a verseny előtt végrehajtott telepítés is nagyban hozzájárul a horgászhelyek elméleti fogási esélyeinek kiegyenlítéséhez és az összfogási eredmény mennyiségi- és minőségi javításához. Reméljük, a jövő héten mindez látványosan visszaigazolásra kerül!

m2

Ma, a szombati napon pedig már megkezdődik a nagyüzem, így folyik a csapatok fogadása és a pályák kitűzése, s sorra beérkeznek az utolsó anyagok, kellékek is. A délutáni órákban pedig kiépül a helyi stúdó, hogy vasárnap reggelre minden készen álljon egy újabb, 115 órás monstre megmérettetésre!

Bővebb információ a versenyről és az ÉLŐ közvetítésről: ÉLŐBEN Maconkáról