23 kg az eddigi legnagyobb

Reggel fél hétkor a Tavihar applikáció diszkrét „csippanására” ébredtem.  Megnyitva a térképet egészen izgatott lettem, mégiscsak az első reggel, amikor nem a másodfok jelzése festette pirosra a Balaton környékét, hanem az ablakon kinézve igazi napsütés, a telefon képernyőjére nézve pedig reményteljes zöld szín üdvözölt.

1

Nem is volt kérdés, hogy ez a nap más lesz, mint az eddigiek.  Az előzetes feltételezéseimet meg is erősítette, hogy a reggel első híre futótűzként söpört végig a stábon: Gyenesdiáson egy húsz kilogramm feletti ponty várja a visszaengedését.

Izgatottan szálltunk az autóba és indultunk Zánkáról Gyenesdiásra. A település polgármestere – Gál Lajos – is tiszteletét tette a hal ünnepélyes megörökítésének és visszaengedésének az idejére, munkatársaink interjút is készítettek vele a ma esti élő közvetítés egyik bejátszásába.

A német csapat (World of Carpcraft) táborhelye körül szinte kézzel tapintható volt az izgalommal vegyült boldogság, a jó hangulattal vegyült vidám lelkesedés. Pláne amikor kihozták a halat biztonságos és éltető eleméből, a Balatonból.

2s

A csodálatos tükörpontyot a csapattagok a stábtagokkal együtt szinte totemként rajongták körül. A brutális szépségű kapitális ponty 23,00 kg súlyával pompás látvány volt. A hal fogója Reyk Reineck először horgászik a Balatonon és bár a csapat már az első versenyen is részt vett, Reyk új tagként fogta meg nemcsak a csapata, hanem a verseny eddigi legnagyobb halát is.

3s

Az idő ma valóban kegyeibe fogadta a versenyzőket, egész nap úton voltak kollégáink, óránként kaptuk az értesítést, hogy merre hitelesítettek tíz kilogramm feletti példányokat.

 

4s

5s

6s

Szinte óráról – órára voltak változások a szektorhelyezések tekintetében és a „team totál” listán is. Az alábbi linken a legfrissebb hivatalos eredmények követhetőek nyomon.   http://ibcc.hu/results_2016/

Sajnálatos módon az első sárgalapot is ki kellett osztanunk.  A Lojzi – DPH Maconka Carp Team tagja mentőmellény nélkül szállt vízre és emiatt négy órás eltiltás volt a büntetés.

Élő közvetítésünk negyedik alkalommal jelentkezik ma. A többezres nézőszám miatt a közvetítésben kisebb – nagyobb fennakadások tapasztalhatóak, mindenkitől ezúton is elnézést kérünk a kellemetlenségekért.

20:00-tól ma is várunk benneteket a legfrissebb hírekkel, a legfontosabb eseményekkel, vendégekkel, élő kapcsolásokkal.

http://fishingandhuntingtv.com/live/

Az alábbi hivatkozáson kedveljétek közösségi oldalunkat, hogy első kézből értesüljetek a híreinkről.

https://www.facebook.com/ibccbalaton

Tartsatok Velünk holnap is.

Zab Betti, IBCC Team