I. Tisza-tavi Retro Horgászverseny

2012. szeptember 29.-én került megrendezésre az I. Tisza-tavi Retro Horgászverseny, Tiszafüreden. Helyszín, a Holt-Tisza part, Horgász centrum kikötő és Szabadidőpark.
Horgász felszerelésre vonatkozó feltétel az volt, hogy a horgászbot, az orsó és az úszó legalább 30 éves legyen, vagy pedig az akkori kornak használatos anyagokból és az akkori technikával készült legyen.

A 4 órás verseny alatt, horgászni egy bottal lehetett, tetszés szerint úszós vagy fenekező szerelékkel, mely a verseny során változtatható. A megnyitón minden induló kapott egy PV tévés sapkát, és a Top Mix felajánlásával, egy vödrös etetőanyagot, ami még egy kiló pelletet is tartalmazott. A horgász verseny mellett a kikötő területén főzőverseny is megrendezésre került, így komplett programot kínálva családok és baráti társaságok számára!

Hagyományteremtő kezdeményezés volt az I. Tisza- tavi Retro Horgászverseny, melynek célja a régi hangulatú versenyek felidézése, ahol tényleg a részvétel a fontos. A résztvevők büszkén hozták a régi felszereléseiket, hiszen az alapfeltétel az volt, hogy legalább 30 éves bottal és orsóval, illetve a kornak megfelelő úszóval felszerelkezve érkezzenek a résztvevők. akik közül többen már napokkal a verseny megkezdése előtt kivitték a felszereléseiket.
A 15 felnőtt versenyző és a 3 ifjúsági horgász, azt bizonyította, hogy jó ötlet volt a régi idők idézése.

A versenyen nagyobb részt keszegfélék kerültek a haltartókba. A verseny győztese, Hegyi László lett, aki az első helyezésért járó nyeremények mellett átvehette az I. Retro Horgászverseny vándorkupáját, és őrizheti 1 évig.

You must be logged in to post a comment Login